GRADOVI I OPĆINE

U brojnim gradovima i općinama Varaždinske županije u tijeku je prikupljanje pomoći za stradale u Petrinji i Sisku

Objavljeno: 30.12.2020. 08:15

Zadnja izmjena: 22.01.2021. 08:41

Nakon razornog potresa koji je jučer pogodio Petrinju i Sisak, a osjetio se u cijeloj Hrvatskoj, građani s gradonačelnicima i načelnicima krenuli su pomoći, kao uostalom i cijela Hrvatska.

Pomoć je osigurao grad Lepoglava te općine Breznički Hum, Cestica, Klenovnik, Maruševec, Sračinec, Sveti Đurđ, Trnovec Bartolovečki i drugi te brojne tvrtke, obrti, udruge, sportski klubovi ali i samorganizirane skupine ljudi koji žele pomoći.

Hrvatski crveni križ je dao uputstvo za uplatu pomoći pa su ovi gradovi odmah uplatili po 10.000 kuna, a općine po 5.000 kuna za pomoć područjima stradalim u potresu.

Također, u dogovoru s udrugama i mještanima na svojim područjima organizira se i prikupljanje materijalne pomoći, prije svega hrane i higijenskih potrepština, a pozvali su i građane u drugim gradovima i općinama da organiziraju prikupljanje pomoći.

- Ovo je samo prva potrebna pomoć koju smo sada organizirali, a kasnije ćemo po potrebi raditi i dalje. Najvažnije je da pomognemo onima koji su stradali u razornom potresu, poručio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Komentari