'Pelamo se? 3'

Nastavlja se projekt besplatnog prijevoza starijih osoba

Objavljeno: 17.03.2023. 10:12

Zadnja izmjena: 17.03.2023. 10:12

Gradsko društvo Crvenog križa u partnerstvu s Gradom Varaždinom i uz sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike nastavit će projekt besplatnog prijevoza starijih osoba "Pelamo se? 3".

Kako navode, Službeno je potpisan nastavak programa "Pelamo se? 3"četvrtu godinu za redom u kojoj je starijim osobama na području djelovanja GD Crvenog križa Varaždin osiguran besplatan prijevoz na njima važna mjesta i omogućujemo im da budu dio zajednice. Program se provodi na području grada Varaždina i 10 okolnih općina, a namjenjen je starijim osobama od 65 godina. Od ove godine program je dodatno oplemenjen aktivnostima pod zajedničkim nazivom - Uključiva zajednica. Program "Pelamo se? 3" provodit će se slijedeće dvije godine.

Uz besplatan prijevoz GD Crvenog križa provodi i aktivnosti:

  1. PSP srijedom - besplatno informiranje i savjetovanje starijih osoba svake radne srijede od 12 do 15 sati (telefonski ili uživo)
  2. Vodič za starije – tiskani materijal sa informacijama o programu, pravima starijih osoba (informiranje o značenju i pravnim posljedicama sklapanja ugovora o doživotnom uzdržavanju te o mogućnostima zaštite njihovih prava) te mogućim načinima za uključivanje u lokalnu zajednicu
  3. Inkluzivno volontiranje za starije (volonterke akcije prema interesu starijih) i međugeneracijsko volontiranje (PSP i prikupljanje humanitarne pomoći za starije)

Komentari