Nastavlja se projekt "Lektira u kazalištu"

Objavljeno: 04.05.2011. 13:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: varazdnska-zupanija.hr

Projekt "Lektira u kazalištu", HNK u Varaždinu i Varaždinske županije, nastavlja se i ove godine s pet predstava za 25 škola.

Danas je u županijskoj palači potpisan sporazum između Varaždinske županije i HNK u Varaždinu, pod nazivom "Lektira u školi".

Tako će se i ove godine održati pet predstava za dvadeset i pet škola namijenjenih osnovnoškolskom i srednjoškolskom uzrastu u Hrvatskom narodom kazalištu u Varaždinu u okviru ovog u Hrvatskoj jedinstvenog projekta.

Sporazum o nastavku projekta potpisali su župan Varaždinske županije Predrag Štromar i ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin Jasna Jakovljević koji su oboje izrazili zadovoljstvo nastavkom provođenja ovog projekta, zahvaljujući kojem je tijekom prošle godine kazalište posjetilo 11 tisuća osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

- Osnovnoškolce ove godine očekuju predstave 'Miševi i mačke naglavačke' Luke Paljetka i 'Stolek, stolek' Dubravka Torjanca, a srednjoškolce 'Aulularija iliti komedija o loncu' Tita Makacija Plauta, 'Ljubica' Augusta Šenoe i 'Breza' Borivoja Radakovića – najavila je Jakovljević.

Varaždinska županija će za ovaj projekt u 2011. godini izdvojiti 140 tisuća kuna.


Komentari