Nastavlja se suđenje: Barbara Bešenić ljeto će provesti u zagrebačkoj sudnici

Objavljeno: 09.07.2014. 07:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Barbari Bešenić, poznatoj kao "kraljica PET ambalaže", suđenje se nastavlja ovog tjedna, u srijedu i četvrtak, na Županijskom sudu u Zagrebu.

Barbara Bešenić, vlasnica tvornice za preradu PET ambalaže BBS i bivša HDZ-ova saborska zastupnica , prvookrivljena je u aferi "PET ambalaža" teškoj više od 130 milijuna kuna, u kojoj se našao i Vinko Mladineo, bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Podsjetimo, USKOK-ovom optužnicom se Barbari Bešenić, Krunoslavu Bešeniću, Draganu Mioču, Mihi Zrniću Marinoviću i državljaninu BiH stavlja na teret da su se od početka 2006. do kraja 2009. godine, u Podrutama, Metkoviću i Zadru, povezali  u zajedničko djelovanje s ciljem da kroz sustav prikupljanja PET ambalaže od prodavatelja, preko sakupljača do oporabitelja, pribave znatnu materijalnu dobit.

Tu dobit ostvarivali su dvostrukom  naplatom plastične ambalaže, kao i naplatom PET ambalaže koja nije prikupljena i predana koncesionaru na oporabu, a sve na teret Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Tim radnjama, okrivljenici su sebi i trgovačkim društvima pribavili nepripadnu korist u ukupnom iznosu od najmanje 130 milijuna kuna. Za taj iznos neposredno je oštećen Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Komentari