Nastavljaju se pregovori s NK Čakovec: Varaždin ostaje u 1. HNL?

Objavljeno: 24.02.2012. 10:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Pregovori varaždinskog nogometnog prvoligaša i NK Čakovca, o kojima uvelike ovisi prvoligaška sudbina Varaždinaca, danas se nastavljaju...

U četvrtak je postignut dogovor sa svim najvećim vjerovnicima zbog kojih je NK Varaždin suspendiran, odnosno bivšim igračima Milanom Pavličićem, Sašom Drevenom i Igorom Prahićem, no "zapelo" je na pregovorima s NK Čakovcem.

Riječ je o 29 700 tisuća eura koje NK Čakovec potražuje kao naknadu za razvoj igrača Filipa i Dine Škvorca, te Dominika Glavine.

Direktor NK Varaždina Zlatko Ivanković potvrdio nam je da se pregovori nastavljaju do 15 sati sa svim vjerovnicima, a uspiju li se dogovoriti, Varaždinci bi mogli igrati domaći susret protiv Rijeke.

- Nastavljaju se pregovori s NK Čakovcem, a u kontaktu smo sa svim pravnim zastupnicima vjerovnika - istanuo je direktor NK Varaždin Zlatko Ivanković, te dodao kako NK Varaždin u svim nagodbama jako gubi.

Prije samih pregovora kontaktirali smo i predsjednika NK Čakovca Dušana Mikolaja koji je ogorčen činjenicom da je Čakovec u sve to uletio kao grom iz vedra neba.

- Presuda je postala pravomoćna već 5. prosinca prošle godine i mi smo jednostavno to prolongirali da bi Varaždin mogao igrati protiv Šibenika. Nakon toga nitko se nije javljao sve do sada. Mi smo također u lošoj situaciji i mislim da je realno da nam Varaždinci isplate barem dvije trećine od 29 700 eura. Mislim da su oni vrlo mnogo zaradili na našim igračima- rekao je predsjednik NK Čakovca Dušan Mikolaj.

Čakovčani su spremni na dogovor, no neće odustati od svoje dvije trećine.

- Naša priča je realna i mi smo u problemima no volio bih da dođe do sporazuma jer je Varteks zbilja institucija i brend- rekao je Mikolaj.

Komentari