GRAD IVANEC

Nastavljaju se radovi na javnoj odvodnji u naseljima širom ivanečkog područja

Objavljeno: 06.11.2021. 17:07

Zadnja izmjena: 06.11.2021. 17:09

Grad Ivanec nastavlja s provedbom radova na gradnji novih i održavanju postojećih objekata javne odvodnje širom gradskog područja. Radove izvodi Ivkom d.d.

Tijekom listopadskih dana izvedeni su radovi u Vinogradskoj ulici, gdje je postavljena poprečna rešetka preko kolnika, dok je u Ulici Bistrica izgrađena mulda. Radovi su izvedeni i u Kalničkoj i Matoševoj ulici, a trenutačno se radi u Rajterovoj ulici. U Cukovcu u Mjesnom odboru Margečan očišćeno je oko 150 metara dosad zapuštenog odvodnog kanala. Radovi su obavljeni i u Bedencu, kod kbr. 102, gdje je oborinska odvodnja uređena postavom betonskih kanalica.

Plan radova

Iz Upravnog odjela za komunalne poslove Grada Ivanca obavještavaju da slijede radovi i u Ulici Metoda Hrga te u Prigorcu, Seljancu, Lovrečanu i Lančiću. Uz već spomenute ulice, radovi na oborinskoj odvodnji predviđeni za 2021. godinu dosad su odrađeni u Jerovcu, Kaniži, Radovanu, Cerju Tužnom, u Vitešincu te na više lokacija u Bedencu i u Vinogradskoj ulici.

Ove godine će Grad u javnu odvodnju uložiti više od 500.000 kuna, od čega 362.000 kuna za gradnju te još 150.000 kuna za održavanje. S ovim se radovima nastavlja i tijekom idućih godina. Naime, kako je riječ o problematici za koju se ocjenjuje da će biti sve aktualnija s daljnjim jačanjem klimatskih promjena, Grad je donio višegodišnji program kojim su predviđene lokacije koje će se rješavati sve do 2025. godine, nakon čega će se donijeti novi program za naredno razdoblje.

Komentari