općina beretinec

Nastavljaju se radovi u Općini Beretinec, stiglo 25 tisuća eura za modernizaciju nerazvrstane ceste

Objavljeno: 25.07.2023. 09:14

Zadnja izmjena: 25.07.2023. 09:19

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU je, nakon uspješnog prijavljenog projekta, Općini Beretinec dodijelilo 25 tisuća eura za projekt modernizacije nerazvrstane ceste.

Radi se o projektu izvanrednog održavanja nerazvrstane ceste NC 3-005 – dio Prigorske ulice u naselju Ledinec, ukupne vrijednosti 85 tisuća eura, od čega će dio sufinancirati Ministarstvo. Spomenuta cesta je makadamska te stanje postojećeg makadamskog kolnika nije više prikladno za promet. Kako je rekao načelnik Općine Beretinec, Nikola Žganec, cilj ovog projekta je izvanredno održavanje ceste.

- Radi se o nerazvrstanoj cesti koja nije pogodna za promet. Ovim projektom nastavljamo ciklus modernizacije nerazvrstanih cesta, kojih u našoj općini ima dosta. Drago mi je da nam je Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo ovaj projekt, koji je samo jedan od projekata ove godine koji su nam odobreni s nacionalne strane - rekao je Žganec.

Ovim projektom, dodaje Žganec, planira se modernizirati cesta u dužini od 545,38 metara, koja se sastoji od glavnog pravca i dva odvojka te će se posebno urediti i rubni dijelovi ceste kako bi prometnica imali što dulji vijek trajanja, ali i da bi bila sigurnija za sve sudionike u prometu.

Komentari