Grad Ludbreg

Nastavljaju se s radovi na uređenju perivoja dvorca u središtu Ludbreg

Objavljeno: 21.01.2021. 17:21

Zadnja izmjena: 21.01.2021. 20:11

Nastavljaju se radovi na uređenju perivoja dvorca u središtu Ludbreg, a sve prema projektu arhitektonskog ureda specijaliziranog za krajobraznu arhitekturu Zeleni ured d.o.o.

- Prema slici iz 1859. godine vidljivo je da je park nekada bio zapadno od dvorca, između Gundulićeve ulice, Trga slobode i Ulice P. Zrinskog, te da smo se pri rekonstrukciji parka prije nekoliko godina vodili upravo skicama nekadašnjeg baroknog perivoja, naglašava gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

- Ovim projektom obuhvaća se oživljavanje i svih dijelova perivoja, pa i onog zapadno od dvorca koji je služio samo u vrijeme Svete nedjelje kao mjesto za zabavne sadržaje. Kako takve sadržaje izmještamo iz okolice dvorca, odnosno starog grada na druge lokacije i vraćamo reprezentativan pogled i na zapadnu stranu dvorca, prema planu uređenja treba ukloniti stara i bolesna stabla i zamijeniti ih novim nasadima koji će osigurati vidljivost zgrade koja je zaštićeno kulturno dobro. Uređuju se dodatne staze s rasvjetom, dječje igralište te priprema prostor za prihvat fontane adekvatne ugođaju, dodao je gradonačelnik Bilić. 

Projekt uređenja ukupne je vrijednosti oko 450.000 kuna, u što nije uračunata fontane koja je dio drugog projekta, a koji će se tek razvijati.

Komentari