100 tisuća kuna iz ministarstva kulture

Nastavljaju se ulaganja u kino dvoranu Kulturnog centra ''Ivan Rabuzin'' u Marofu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.01.2018. 12:57

Zadnja izmjena: 15.01.2018. 12:58

Nastavljaju se ulaganja u kino dvoranu Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu zahvaljujući čemu posjetitelji toga centra sada mogu uživati u najnovijim svjetskim filmskih hitovima.

Naime, nakon što je prošle godine uloženo gotovo 400 tisuća kuna za nabavku novog digitalnog projektora i novog, kvalitetnijeg, zvučnog sustava, ovih je dana stigla potvrda iz Ministarstva kulture o osiguranju dodatnih sredstava.

Riječ je o 100 tisuća kuna odobrenih preko programa investicijske potpore za 2018. godinu za nabavku novog, šireg kino platna. Pučko otvoreno učilište prijavu na natječaj podnijelo je tijekom prošle godine, a pozitivan odgovor stigao je ovih dana što potvrđuje i objava na službenoj web stranici Ministarstva kulture.

– Obećali smo našim sugrađanima, ali i svim drugim posjetiteljima Kulturnog centra "Ivan Rabuzin", da ćemo im osigurati vrhunske uvjete u kino dvorani, jednake onima kao što imaju svi veći hrvatskih gradovi. Nabavkom novog kino platna zaokružujemo ulaganja u kino dvoranu u koju je, zajedno s ovim iznosom, uloženo gotovo pola milijuna kuna – naglasio je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Da je ulaganje u digitalizaciju kino dvorane pun pogodak potvrđuju podaci Pučkog otvorenog učilišta u Novom Marofu. Naime, za pojedine projekcije filmova gotovo da i nema slobodnih karata.

 

Komentari