pogledajte

Nastavljen bogat program proslave Dana Grada, toplički vatrogasci pokazali spremnost na sve ugroze

Objavljeno: 13.11.2022. 11:01

Zadnja izmjena: 13.11.2022. 11:01

Bogat program proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica nastavljen je i u subotu i to „Martinjskom edukativnom šetnjicom” koja je i ove godine privukla brojne građane i goste i još jednom pokazala da je pun pogodak, ali i godišnjom provjerom spremnosti operativnih snaga Vatrogasne zajednice Varaždinske Toplice.

Mnoštvo posjetitelja u jutarnjim se satima uputilo u šetnju leskovečkim šumskim krajolikom gdje su se upoznali s brojnim povijesnim lokalitetima, bogatom kulturnom baštinom i očuvanim krajolikom koje Varaždinske Toplice kriju. „Martinjsku edukativnu šetnjicu” i ove su godine organizirali gradska Turistička zajednica, Zavičajni muzej i Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin koja je sudionike dočekala na cilju – brdu Višograd.

U organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinke Toplice održana je javno pokazna vježba „Crkva svetog Martina 2022.” u kojoj je sudjelovalo sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada.

-Naši su vatrogasci još jednom pokazali da uspješno odgovaraju na sve ugroze, potencijalne katastrofe i nesreće, da su dobro opremljeni i da raspolažu ljudstvom što je i najvažnije. Zahvaljujući dobrovoljnim vatrogascima i vatrogaskinjama koji u ovaj plemeniti poziv nesebično ulažu svoje vrijeme i riskiraju svoje živote naši građani mogu mirno spavati – poručila je gradonačelnica Dragica Ratković pohvalivši rad svih sedam DVD-ova s područja Grada.

Spomenimo i kako je subotnji program završio orguljaškom večeri. Naime, u župnoj crkvi u organizaciji Matice hrvatske Ogranak Varaždinske Toplice održan je koncert u izvedbi Brune Philippa na klarinetu i Edmunda Andlera Borića na orguljama. U orguljaškoj večeri građani će moći uživati i iduće subote kada će u župnoj crkvi biti održan koncert Trio Solemnis u izvedbi sopranistice Nine Kobler, Krešimira Marmilića na violini i Milana Hibšera na orguljama.

Komentari