IVANEC

Nastavljena spomen-manifestacija „7. dani sjećanja na Vukovar – Ni sjene više nema 2020“

Objavljeno: 19.11.2020. 18:42

Zadnja izmjena: 19.11.2020. 18:42

U prigodi obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u obrani Vukovara u utorak je nastavljena spomen-manifestacija  „7. dani sjećanja na Vukovar – Ni sjene više nema 2020“, koju organizira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec.

Prigodnom komemoracijom, delegacija dragovoljaca, veterana i invalida Domovinskog rata na lepoglavskom je novom groblju odala počast Vinku Andrijaniću, ubijenom na Ovčari 20. studenog 1991, te Dragutinu Godinići Bađi, poginulom 8. studenog u Borovu Naselju.

U počast žrtvama, svijeća je zapaljena i na spomen obilježju u Kamenici.

Na groblju u Kamenici, na posljednjem počivalištu Stjepana Vusića, poginulome 18. studenog 1991. u Borovu Naselju prilikom pokušaja proboja iz opkoljenog grada, položeni su buketi i zapaljene svijeće. Potom su na njihovim grobovima položeni buketi i zapaljene svijeće, te je uz molitvu odana počast i Tomi Jamboru i Josipu Kapustiću, ubijenima 20. studenog 1991. godine na Ovčari.

Organizatori cjelokupnog programa programa, UDVDR Ogranak Ivanec, HVIDR-a Ivanec, Grad Ivanec i župa Ivanec usuglasili su se da tradicionalna Kolona sjećanja ove godine neće biti održana, a građani su pozvani da paljenjem svijeća kod svojih kuća odaju počast svim stradalima.

Ovogodišnji "7. Dani sjećanja na Vukovar – Ni sjene više nema 2020." bit će nastavljeni s još nekim prigodnim programima, prilagođenima trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

 

 

Komentari