Natječaje za popisivače stanovništva raspisat će općine

Objavljeno: 07.01.2011. 10:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: flickr.com / ilustracija

Prijave za sudionike Popisa 2011. prikupljat će se neposredno prije popisivanja, točnije tijekom veljače i ožujka 2011. Natječaj će raspisati svaka općina zasebno, a točni uvjeti i način prijave još nisu definirani.

Iako u Državnom zavodu za statistiku nisu željeli otkriti kolike će biti naknade za popisivače, na temelju prijašnjih Popisa može se procijeniti kako će popisivači zaraditi i do 6 tisuća kuna!

Podsjetimo,  popisivač mora biti osoba sa završenom barem srednjom školom, čitkim rukopisom te na kraju obuke mora uspješno položiti završni test za popisivače. Popisivanje na terenu trajat će 1. – 28. travnja, i to cijeli dan. Dakle, popisivač je na terenu od jutra do navečer; većinu tog vremena provodi popisujući, a dio vremena sa svojim nadređenim  koji mu provjerava ispravnost materijala. To znači da se od popisivača očekuje puni dnevni angažman.

Prednost će, kao i u prijašnjim popisima, imati nezaposleni jer popisivanje iziskuje cjelodnevni angažman popisivača, uključujući subote i nedjelje.

Naknada popisivača ovisit će o broju osoba, kućanstava i stanova koje popisivač popiše u popisnom krugu koji će mu biti dodijeljen. Koordinatori i dio instruktora bit će zaposlenici Državnog zavodu za statistiku, a naknada za kontrolore i dio instruktora bit će fiksna, jednaka za svaku pojedinu kategoriju i određena prema trajanju njihova angažmana.

U Državnom zavodu za statistiku objasnili su kako će zainteresirani kandidati biti pravodobno obaviješteni, a novosti u vezi prijava za posao popisivača stanovništva pratite na arhiva.evarazdin.hr-u!




Komentari