Povodom obilježavanja Dana Varaždinske županije i pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke održat će se open air koncert učenika Glazbene škole u Varaždinu i nuSynergetic Orchestra 12. rujna 2018. s početkom u 20 sati ispred Županijske palače.

Bit će to svojevrsna repriza koncerta održanog u lipnju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Tim su koncertom nuSynergetic Orchestra i Glazbena škola u Varaždinu obilježili 190. godišnjicu Škole. Varaždinska županija kao osnivač Glazbene škole prepoznala je kvalitetu ovog projekta te odlučila podržati njegovu ponovnu izvedbu.

Na ovaj način učenicima Glazbene škole se otvara prilika da se okušaju u žanrovima i glazbenim formama kojima se ne bave u školskim klupama. U sastavu od četrdesetak glazbenika među kojima je i velik broj učenika orkestar će izvesti opus rearanžiranih soul, jazz, world music i eksperimentalnih skladbi u aranžmanima Marka Prepelića, dirigenta i voditelja orkestra.

Varaždinski nuSynergetic Orchestra dosad se predstavio javnosti svojim eksperimentalnim projektima “nuArs Session No.0” u nekadašnjoj tkaoni tvornice Varteks te “nuArs Session No.1” u Sinagogi. Orkestar od 2016. godine djeluje kao sastavni dio Udruge nuSynergetic koja kroz uporabu inovativnih umjetničkih praksi i multidisciplinarnosti na području kulture, audiovizualnih i izvedbenih umjetnosti promiče kulturno stvaralaštvo.

Ključne riječi: dan, glazbena, nastup, palača, palaća, škola, županije,

Komentari

06.09.2018. 13:03h Zadnja izmjena: 06.09.2018. 13:10