projekt kut

Ne propustite koncert 'Domovinu ljubim pjesmom' u Minervi

Objavljeno: 20.02.2024. 08:36

Zadnja izmjena: 20.02.2024. 08:37

U srijedu 28. veljače u 19 sati u Kongresnoj dvorani hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama bit će održan koncert "Domovinu ljubim pjesmom", na kojem će nastupiti Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba pod ravnanjem Damira Šumečkog.

Zagrebački muški zbor, koji se sastoji od 25 pjevača, izvesti će sakralne i svjetovne skladbe hrvatske glazbene baštine te obrade narodnih napjeva iz raznih dijelova Lijepe naše. Ulaz na koncert je slobodan. Ovaj koncert prvi je u nizu od pet kulturno-umjetničkih događanja u sklopu projekta KUT - Kultura u toplicama, čiji organizator je MVA Špansko iz Zagreba, dok mu je suorganizator KUD Toplice iz Varaždinskih Toplica. Projekt će trajati od kraja veljače do početka lipnja ove godine.

Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba osnovan je 2007. godine te je tijekom svojeg postojanja održao veliki broj samostalnih ili skupnih nastupa, a sudjelovao je i na brojnim manifestacijama, festivalima i natjecanjima. Uz navedene nastupe diljem Hrvatske, nekoliko puta nastupio je i u inozemstvu: 2014. u Bizeljskom (Slovenija), 2015. u Budimpešti (Mađarska), 2018. u Grazu (Austrija), a 2019. godine u Szegedu (Mađarska), Livnu i Međugorju (Bosna i Hercegovina) te Rimu (Italija).

Komentari