Proslava 27. obljetnice

Ne propustite važnu proslavu slavne pobjede - Dan oslobođenja Grada Varaždina

Objavljeno: 17.09.2018. 08:53

Zadnja izmjena: 17.09.2018. 08:59

U Varaždinu će svečano biti obilježena 27. obljetnica Dana oslobođenja Grada Varaždina 22. rujna 1991. godine te Dan branitelja Varaždinske županije. 

Grad Varaždin i Varaždinska županija koji su uz Koordinaciju braniteljskih udruga organizatori ove svečanosti, upućuju javni poziv svim građanima da svojim prisustvovanjem uveličaju proslavu i sjete se slavnih dana važne varaždinske pobjede 22. rujna 1991., a evo i programa koji vas očekuje:

Četvrtak, 20. rujna:

  • U 17 sati na varaždinskom groblju kod spomen obilježja poginulim braniteljima bit će položeni vijenci i upaljene svijeće
  • U 18 sati bit će u varaždinskoj katedrali služena sveta misa.

Petak, 21. rujna:

  • U 9 sati na Kapucinskom trgu u Varaždinu bit će postavljen Taktičko-tehnički zbor, izložba naoružanja i tehnike Hrvatske vojske i policije koju će građani moći razgledati tijekom dana. 
  • Upućeni su pozivi osnovnim i srednjim školama da organizirano s učenicima posjete izložbu
  • Središnja svečanost počet će u 9:30 kod Križa zahvalnosti na Trgu Slobode, uz crkvu Svetog Nikole, kada će biti položeni vijenci i upaljene svijeće.
  • U 10 sati, na Kapucinskom trgu postrojit će se predstavnici varaždinskih ratnih postrobji s ratnim zastavama, te zastavama udruga proisteklih iz Domovinskog rata. U svečanom stroju bit će pripadnici Policijske uprave varaždinske, specijalne jedinice policije Roda, 104. brigade, Odreda narodne zaštite, 5. bojne 1. A brigade Tigrova te 7. gardijske brigade Puma. Okupljenim braniteljima, članovima braniteljskih udruga, građanima i učenicima nakon intoniranja himne obratit će se predstavnici branitelja, grada i županije te drugi uzvanici. 

Komentari