"Ne vodim privatan rat protiv Stanoinga, zastupam sve stanare"

Objavljeno: 22.02.2011. 15:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Dana 22. siječnja 2011. godina na eVaraždin.hr objavljen je članak s naslovom "Stanari Jalkovečke 98: Stanoing nas je obmanuo".

>> Stanari Jalkovečke 98: Stanoing nas je obmanuo

Vezano uz izjave g. Brumena, direktora Stanoinga pri kraju navedenog članka, na našu je redakciju stigao zahtjev za objavu ispravka objavljenih informacija opunomoćenika prozvanog g. Mate Stojanovića, odvjetnice mr.sc. Andreje Fileš-Ružić.

Ispravak prenosimo u cijelosti:

"Na internetskom portalu Elektronički Varaždin, www.eVarazdin.hr, Dnevne informativne e-novine za područje grada Varaždina i Varaždinske županije, dana 22. siječnja 2011. godine objavljen je članak novinara Luke Špaca pod naslovom "Stanari Jalkovečke 98: Stanoing nas je obmanuo".

U članku se spominje gospodin Mato Stojanović, predstavnik suvlasnika stanova stambeno-poslovne zgrade u Jalkovečkoj 98 u Varaždinu, a u okviru članka sadržane su negativno intonirane a neistinite tvrdnje za koje je navedeno da su izjave "suvlasnika i direktora g. Edvard Brumena" i to: da je istup gospodina Stojanovića samo jedan u nizu nastupa u njegovom privatnom ratu protiv Stanoinga, da je gospodin Stojanović stan u predmetnoj zgradi dobio od države budući da je branitelj i da je od prvog dana u konfliktu s njima, kao i da svi koji u Hrvatskoj nešto rade zarađuju novac za njegovu imovinu.

Obraćamo se Naslovu u ime g. Mate Stojanovića temeljem čl. 40 Zakona o medijima, sa zahtjevom da ovaj ispravak netočne informacije temeljem čl. 40. i u skladu s čl. 41. i 42. Zakona o medijima objavite na internetskom portalu Elektronički Varaždin, www.eVarazdin.hr.

Apsolutno su netočni navodi da gospodin Stojanović vodi nekakav privatan rat protiv Stanoinga; naime, on kao ovlašteni predstavnik suvlasnika zgrade samo vodi računa o zaštiti prava i interesa suvlasnika i stanara zgrade, a što mu je kao predstavniku i dužnost.

Nadalje, navodi se da je on stan u predmetnoj zgradi dobio od države i da su svi koji u Hrvatskoj nešto rade zarađuju novac za njegovu mirovinu; niti jedna od tvrdnji nije točna. Gospodin Mato Stojanović nije ni od koga, pa tako ni države, "dobio stan", niti mu ga je itko, pa ni država, poklonio, niti bilo tko radi za njegovu mirovinu.

Kao hrvatski branitelj - dragovoljac domovinskog rata, časnik Hrvatske vojske i hrvatski ratni vojni invalid on je u skladu s važećim propisima i zakonima Republike Hrvatske ostvario pravo na kupnju stana, i isti je kupio na kredit koji uredno otplaćuje u skladu s ugovorom.

Isto tako, gospodin Stojanović je kao hrvatski branitelj - dragovoljac domovinskog rata, časnik Hrvatske vojske i hrvatski ratni vojni invalid a sa 35 godina mirovinskog staža ostvario pravo na mirovinu na temelju važećih propisa i zakona te je neosnovan i omalovažavajući navod kako za njegovu mirovinu novac zarađuju drugi.

Citirane tvrdnje nemaju nikakve veze sa sadržajem samog članka niti problemima o kojima isti govori, a budući da se takvim netočnim i omalovažavajućim tvrdnjama gospodin Mato Stojanović stavlja u negativan kontekst, njihovo objavljivanje nanosi štetu ugledu našega klijentam te njemu i obitelji uzrokuje velike neugodnosti, kao i osjećaj nesigurnosti zbog mogućnosti objavljivanja potpuno netočnih, neprovjerenih i proizvoljnih tvrdnji.

Zbog svega navedenoga traži se u skladu s čl. 40. , 41. i 42. Zakona o medijima objava ovoga ispravka objavljenih informacija kojima su povrijeđena prava i interesi našega klijenta i njegove obitelji, kako je unaprijed naznačeno.", stoji u dopisu koji potpisuje Mato Stojanović po opunomoćenici, odvjetnici mr.sc. Andreji Fileš-Ružić


Komentari