Nedeljanec osvojio memorijalni turnir u čast Matea Vajagića

Objavljeno: 12.12.2011. 09:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Više od 300 posjetitelja prisustvovalo je u nedjelju 4. Memorijalnom turniru u čast tragično preminulog malog nogometaša Varteksa Matea Vajagića u sportskoj dvorani Graberje. Na turniru je nastupilo 8 ekipa U-14 uzrasta, a najbolja je bila ekipa NK Nedeljanca.

Turnir je počeo minutom šutnje, a početni udarac izveo je mladi nogometaš NK Varaždina Luka Vajagić, brat preminulog Matea.

Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, tako da je svaka ekipa odigrala minimalno tri utakmice, a već pri razigravanju po skupinama bilo je vidljivo koliko je svim ekipama stalo ostaviti dobar dojam.

Osim na terenu, dobra se ekipa okupila i u gledalištu u kojem smo zamijetili puno zvučnih nogometnih djelatnika i aktivnih nogometaša, a najbrojnija je bila delegacija roditelja iz Novog Sela na Dravi koji su se pobrinuli da atmosfera bude na visokoj razini.

Svi oni gledali su dobar nogomet, pogotovo u polufinalima i finalu. Plasman u polufinale izborili su naime NK Varaždin, NK Varteks, NK Nedeljanec i ŠN Fotex.

Varaždin je prilično uvjerljivo sa 4:0 svladao ŠN Fotex dok su u drugom polufinalu mali nogometaši Varteksa pod vodstvom trenera Nikole Zimića ostavili i srce i dušu na terenu no nisu uspjeli doći do pobjede protiv Nedeljanca koji je slavio s 4:2.

Mali „bumbari“ su ipak nagrađeni za veliki trud te su pobjedom protiv ŠN Fotex osvojili vrlo dobro 3. mjesto.

U finalu smo pak gledali izvrsnu utakmicu i pobjedu NK Nedeljanca protiv favoriziranog Varaždina.

Vrijedi spomenuti i da su nakon razigravanja po skupinama, prije polufinala i finala, revijalnu utakmicu odigrali su Mateovi bivši suigrači iz Varteksa i ludbreške Podravine.

Najbolji strijelac turnira bio je Tomislav Gredelj iz pobjedničke ekipe Nedeljanca, a nagrade njemu i najboljim ekipama turnira uručio je Miljenko Vajagić, otac Matea Vajagića.

Za kraj spomenimo da je 4. Memorijalni turnir Mateo Vajagić organizirao NK Varteks uz suorganizaciju Županijskog nogometnog saveza i Zajednice športskih udruga Grada Varaždina.

Rezultati 4. Memorijal Mateo Vajagić:

NK Varaždin - NK Sloboda Varaždin 2:0

Škola nogometa Fotex - NK Varteks 2:0

NK Mladost Varaždin - NK Nedeljanec 0:6

NK Beretinec - NK Jedinstvo NSD 3:1

NK Varaždin - NK Mladost Varaždin 4:2

Škola nogometa Fotex - Beretinec 0:0

NK Sloboda - NK Nedeljanec 1:3

NK Varteks - NK Jedinstvo NSD 1:1

NK Varaždin - NK Nedeljanec 0:0

NK Sloboda - NK Mladost Varaždin 1:2

Škola nogometa Fotex - NK Jedinstvo NSD 4:0

NK Varteks - NK Beretinec 2:0

Revijalna utakmica 17-godišnjaka (Mateova generacija):

NK Varteks - NK Podravina 3:1

Polufinale:

NK Nedeljanec - NK Varteks 4:2

NK Varaždin - Škola nogometa Fotex 4:0

Utakmica za 3. mjesto:

NK Varteks - Škola nogometa Fotex 3:1

Finale:

NK Nedeljanec - NK Varaždin 2:0

Komentari