Neka si Uvodićevi sami prodaju ulaznice i pokrivaju troškove

Objavljeno: 19.02.2011. 09:14

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: novska.hr

Međimurci ne žele Lijepom našom. Branka Uvodića odbili su Mursko Središće i Kotoriba pa je sad ponudio snimanje Štrigovi.

Branko Uvodić čvrsto je naumio početkom travnja folklornu HRT-ovu emisiju Lijepom našom snimati u Međimurju, no to mu ne polazi od ruke. Ovaj tjedan odbili su ga i Josip Dobranić, gradonačelnik Murskog Središća i Ljubomir Grgec, načelnik Kotoribe. Treća sreća, nada se – obratio se Stanislavu Reberniku, načelniku Štrigove – jer mu, očito, jedan termin “visi”.

Svi bježe od posla

- Malo smo na knap s vremenom, a i sad smo pet puta bili na televiziji, nastupima u emisiji Država, grad, selo. Nemamo ni prave partnere za taj projekt, svi bježe od posla – počeo je objašnjavati Dobranić u laganijem tonu, da bi potom, dodao što je točno posrijedi.

- Bojim se da to nećemo moći isfinancirati. Na gradu je riješiti razglas, smještaj, redarsku službu, prodaju karata... Treba ekipa ljudi, koja će to odraditi. Sve bi to grad stajalo 50-ak tisuća kuna! - kaže te dodaje da nije siguran bi li se u sportskoj dvorani skupilo i tisuću posjetitelja. Naime, HRT gradu nudi da si “zaradi” na ulaznicama.

Dobranić nije prihvatio ponudu HRT-a te im je, službeno predložio “da se termin dogovara naknadno, krajem godine”. Isti termin, 6. travnja, potom je, nakon e-maila i Uvodićeva poziva, glatko odbio i kotoripski načelnik.

- Ponudio sam Uvodiću da badava upotrijebe našu sportsku dvoranu za emisiju, neka si sve organiziraju i ako mogu, neka na ulaznicama poberu i milijun kuna. A ne da još svima poslije moram platiti sto večera. Rekao mi je da oni ne smiju “tržiti” ulaznice. A općina smije? - kaže Grgec.

Samo za ozvučenje dvorane Kotoriba bi trebala potrošiti 20-ak tisuća kuna, a sve zajedno 50-ak, kao Mursko Središće. I njima je ponuđeno da sami zarade na ulaznicama.

Izvođači ionako odasvud

- Ionako bi, kao što je to već bilo, izvođači bili gotovo odasvud, a najmanje naši Međimurci. Uglavnom, kad se snimalo u Prelogu, puno su financijski izgubili. A Frankopani i KUD iz Donje Dubrave pak su bili grdno razočarani u Svetom Martinu na Muri, o tome se pisalo, da nisu po cijeli dan ni čašu vode dobili – prisjeća se Grgec. Iako je Lijepom našom vrijedna emisija, koja čuva kulturnu baštinu, Uvodića i HRT, žele li doista preko Drave, čekaju teške muke s Međimurcima koji “pušu i na hladno”.

Velika reklama, kakva se Štrigovi rijetko nudi

Općina Štrigova još je u igri za snimanje emisije.

- Želim vidjeti situaciju na papiru, koliko što stoji, razmisliti o sponzorima. U gubitke u desetinama tisuća kuna ne možemo ići – ispričao nam je načelnik Stanislav Rebernik, koji je baš s djelatnikom HRT-a išao razgledati školsku dvoranu.

- Ukoliko se možemo financijski pokriti, tada smo apsolutno za emisiju. Vrijeme i napor nisu u pitanju. Takva je emisija velika reklama, kakvu si Štrigova rijetko može priuštiti. To je ozbiljna stvar. Kaže Uvodić da smo mu zanimljivi i zbog našega vinskog štiha – kaže Rebernik.

Komentari