U sklopu Dana Varaždinske županije

Nema čega nema na Varaždinskoj štruklijadi - od sirnih i makovih do koščićnih štrukli i štrukli od zelja

U okviru proslave Dana Varaždinske županije, ove je godine uveden i jedan novitet, pa će se tako ove subote, u atriju Županijske palače, održati Varaždinska štruklijada
Objavljeno: 10.09.2019. 11:00

Zadnja izmjena: 10.09.2019. 11:42

U okviru proslave Dana Varaždinske županije, ove je godine uveden i jedan novitet, pa će se tako ove subote, u atriju Županijske palače, održati Varaždinska štruklijada.

Posebna savjetnica župana Natalija Martinčević na konferenciji za medije je istaknula kako su štrukli jedan nezaobilazan dio naše baštine te da su odlučili posvetiti im posebnu pažnju.

- Odlučili smo krenuti s potpuno novom manifestacijom. U ove dvije godine smo doista puno uložili u promoviranje i brendiranje naših domaćih proizvoda i proizvođača, a u svemu tome štrukli su jedan zaista nezaobilazan dio naše baštine i smatrali smo da im treba posvetiti jednu posebnu pažnju. Mislim da će se svi složiti da je to zaista nešto što je svima fino - rekla je Martinčević, te dodala kako je jedna takva manifestacija zapravo najbolji trenutak za što bolje promoviranje i brendiranje jednog takvog proizvoda. 

Manifestacija će početi u 9 sati ujutro pa sve do kada se štrukli ne prodaju. Svi koji dođu će imati mogućnost degustiranja ali će moći i kupiti štrukle po promotivnim cijena. Cene će po komadu biti sedam kuna, za kutiju od četiri komada ćete trebati izdvojiti 25 kuna a za onu od osam komada 50 kuna.

Biti će tu klasični štrukli sa sirom, štrukli sa repom i čvarcima, štrukli sa bučinim košticama, zeljni štrukli, digani krumpirovi štrukli sa bučinim košticama i sa orasima, a biti će tu i radionica gdje će biti kuhani štrukli sa sirom te sa preljevom od prženim mrvica, kuhani štrukli sa vrganjima i umakom od vrganja, kuhani štrukli sa borovnicama i umakom od šumskog voća i kuhani štrukli sa mariniranim ukiseljenim bučama i varaždinskim bučinim uljem.

Komentari