Nema dogovora: Riječani s 0-3 bez borbe odlaze iz Varaždina

Objavljeno: 24.02.2012. 14:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Utakmica koja se trebala odigrati danas na varaždinskom travnjaku protiv Rijeke neće biti odigrana jer su Varaždinci i dalje suspendirani. Utakmica će se tako registrirati rezultatom 3-0 u korist Rijeke...

Varaždinci su suspendirani zbog odluke Arbitražnog suda u korist igrača Milana Pavličića, Saše Drevena i Igora Prahića,  a tu  je novčano potraživanje NK Čakovca koji traži 29.700 eura za razvoj igrača.

Iz Zagrebačke 94 potvrdili su nam da je dogovor postignut sa svima osim s NK Čakovcem s kojim su se danas ponovo sastali.

Međimurci nisu pristali na odgodu suspenzije

Kao ni jučer s čelnicima međimurskog trećeligaša nije postignut dogovor, a automatski Varaždinci ne mogu igrati utakmicu protiv Rijeke.

- Nismo se uspjeli dogovoriti. Mi smo Čakovcu nudili varijantu dogovora da oni skinu suspenziju pa je od ponedjeljak ponovo aktiviraju na što oni nisu pristali - rekao je direktor NK Varaždina Zlatko Ivanković.

Iz NK Varaždina je prema NK Čakovcu u proteklih nekoliko dana odaslano nekoliko „otrovnih strelica“ kao oblik pritiska na trećeligaša da pristane na nagodbu, ali pod tim pritiskom Međimurci nisu pokleknuli.

- Nismo ni nikakvi „grobari“ varaždinskog nogometa, kako nas pokušavaju prikazati čelnici NK Varaždina. To što oni govore proteklih nekoliko dana su strašne stvari - ističe predsjednik NK Čakovca Dušan Mikolaj koji se u četvrtak i petak na pregovorima sa čelnicima NK Varaždina pokazao kao tvrd pregovarač.

- Mi smo bili prvi koji su podnijeli zahtjev za nadoknadu troškova i to još početkom studenog prošle godine. Išli smo na ruku Varaždincima jer nismo inzistirali na suspenziji uoči zadnjeg kola jesenskog dijela prvenstva. Tada su nam obećali da će nam početkom prosinca platiti dio dugovanja i od tada pa do prije neki dan se nisu javljali niti odgovarali na naše pozive - ističe Mikolaj te dodaje da je novac koji im duguje NK Varaždin presudan za opstanak NK Čakovca.

- Mi smo u pet puta goroj situaciji nego oni i to u godini u kojoj slavimo 100 godina kluba! Taj novac koji nam duguju nam je neophodan kako bi mogli završiti sezonu. To su nam obećali prošle godine i mi smo taj novac uračunali u naš proračun i sada stvarno ne znam kako ćemo završiti sezonu - ističe Mikolaj.

Varaždinci su i uložili žalbu na odluke Disciplinske komisije Komisiji za žalbe HNS-a, no žalbe nisu uvažene pa Varaždinci danas ne mogu igrati susret protiv Riječana.

Riječani će ipak u 17 sati istrčati na teren

Utakmica će se registrirati 3-0 za Rijeku što će im biti druga takva utakmica u njihovu korist. Prije nekoliko mjeseci Riječeni su na isti način dobili utakmicu protiv Karlovca, gdje su potonji igrači tada štrajkali.

Da bi zaradili te bodove igrači Rijeke u 17 sati trebaju istrčati na varaždinski travnjak i međusobno se "loptati" svega 15 minuta.

Komentari