Nenad Bakić, osnivač portala Moj posao, postao najjači dioničar Varteksa s više od 10 posto udjela

Objavljeno: 18.02.2013. 20:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Prema objavama Zagrebačke burze, Nenad Bakić prije desetak je dana postao najjači dioničar Varteksa, stekavši 7.507 dionica, po nominalnoj vrijednosti od 50 kuna, odnosno povećao je svoj udio na 10,076 posto. 

O tome je Varteks 6. veljače izvjestio Zagrebačku burzu, kao i ostale dioničare.

- S obzirom na ukupni broj dionica izdavatelja od 1.920.807 sada predstavlja vlasnički udjel od 10,076 posto i isto toliko udjela u glasačkim pravima - stoji u izvješću koje je Zoran Koščec, predsjednik Uprave Varteksa predao Zagrebačkoj burzi.

Da podsjetimo, Bakić je i do sad bio među deset najjačih dioničara Varteksa, a pred tri godine udio je povećao na 7,73 posto te se tako svrstao na peto mjesto među dioničarima kompanije. 

Iako točno stanje vlasničkih udjela u Varteksu ni do sad nije bilo u potpunosti razjašnjeno, najviše dionica imala je sama kompanija, gotovo 10 posto. Zatim su po vlasničkoj strukturi slijedili  Karlovačka banka,  nepoznati vlasnik koji je dionice imao na skrbničkom računu kod RBA, te Varteks ESOP, Nenad BakićStjepan Igrec. Po udjelima su se zatim poredala tri vlasnika skrivena iza skrbničkih računa, dok je Zoran Košćec s 2,55 posto dionica bio deseti dioničar po veličini.

No, u međuvremenu se stanje očito promijenilo jer je, prema podacima SKDD-a, do prije nekoliko dana na listi deset najjačih dioničara Bakić bio posljednji s 2,19 posto udjela, dok je najviše udjela imala kompanija Varteks s 9,56 posto.

Inače, Nenad Bakić jedan je od najaktivnijih ulagačkih aktivista na ovim prostorima, a ima udjele u više kompanija. On je inače osnivač portala Moj Posao, a za sad nije poznato koliko je točno ''težak''.

Više o vlasničkim udjelima u tvrtki te o samom stanju Varteksa, pročitajte u Varaždinskom tjedniku u četvrtak 21. veljače.

 

Komentari