ŽUPANIJSKE NOGOMETNI SAVEZ VARAŽDIN

Nenad Horvatić najavio "vatreno proljeće" i ulaganje 2 milijuna kuna u županijski nogomet

Objavljeno: 16.02.2019. 10:42

Zadnja izmjena: 16.02.2019. 10:49

Nenad Horvatić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Varaždin na jučerašnjoj skupštini udruge nogometnih sudaca najavio je novosti na području djelovanja ŽNS Varaždin.

- Na valu velikog optimizma potrebno je dodatno ojačati suradnju između sudačke organizacije, udruge delegata i udruge trenera, rekao je Nenad Horvatić.

- Zato planiramo u IO ŽNS Varaždin uključiti i predsjednike ove tri udruge kako bi suradnja bila na još višem nivou. Ove sezone uveli smo snimanje utakmica 1. ŽNL što je doprinijelo popularizaciji lige, interesu sponzora i većoj financijskoj stabilnosti klubova. Osim toga, kada svi znaju da se snimaju utakmice i igrači i suci se više trude da se ispravnije ponašaju, dodao je Horvatić.

"Vatreno proljeće"

Posebno je naglasio potrebu konstantne suradnje nogometnih organizacija te planskog rada unutar svih nogometnih organizacija. Najavio je "vatreno proljeće" na terenima županijskih nogometnih liga uoči reorganizacije trećin HNL i mogućnosti plasmana većeg broja klubova u rang više.

-  Iz Varaždina će se voditi 3. HNL Sjever i Međužupanijska nogometna liga Varaždin - Čakovec. Neke utakmice će se tako igrati i subotom bez obzira na protivljenja, a u MŽNL uvodimo obavezno snimanje utakmica. Treba nam 100 nogometnih sudaca, tako da ćemo nastaviti s potporom uvođenju i obrazovanju novih nogometnih sudaca. Zaživjeli su i Nogometni centri, pa sada svako dijete koje ženi igrati nogomet i natjecati se ima svaki vikend tu mogućnost, podsjetio je Horvatić i naglasio kako će ŽNS Varaždin inicirati ulaganje 2 milijuna kuna u nogometnu infrastrukturu na području saveza, kako bi se podigla ukupna kvaliteta nogometa.

Komentari