Putuju svijetom

NEOBIČNI PUTNICI Starsky i Hutch nakon varaždinskih vatrogasaca posjetili i novomarofske

Objavljeno: 08.08.2019. 13:45

Zadnja izmjena: 08.08.2019. 13:50

U utorak je u Varaždin stigao neobičan gost, Martin Hutchinson, bivši vatrogasac iz Manchestera.

U Varaždin je stigao u jutarnjim satima te se zadržao u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Varaždina, a poslijepodne se na putu prema Zagrebu, zaustavio u Novom Marofu, gdje su ga novomarofski vatrogasci ugostili te mu pripremili smještaj i prenoćišt

Martin je 2006. godine krenuo na dug i neizvjestan put oko svijeta, s namjerom i ciljem da stanovnicima zemalja kroz koje putuje, ali i cijelom svijetu, ukazuje na to koliko je okoliš u kojem živimo onečišćen. Cilj mu je, također, probuditi svijest kod ljudi o važnosti i značaju brige o okolišu.

Hutch putuje pješice ili vozeći se specijalnim triciklom koji se vozi u ležećem položaju, a njegov je vjerni pratitelj pas mješanac labradora i border colia, po imenu „Starsky“, kojeg je sreo u Portugalu te ga poveo sa sobom.

Prva zemlja u koju je krenuo 2006. godine bio je Meksiko, a od tada do danas prošao je više od 34.000 km, posjetio 21 zemlju, neke i u više navrata te obišao više od 700 škola. Putovanje još uvijek traje, a Hutchov je cilj doći na isti način u Australiju do 2030. godine.

Hutch ima i svoj Youtube kanal i Facebook stranicu na kojima prikazuje snimljene video uratke sa svojih putovanja, sve vezane uz ekologiju, prikazujući i loše, ali i dobre primjere brige o okolišu. Prema njegovim riječima, dosad je napravio oko devet tisuća takvih video zapisa.

Neobični putnik Martin, kojem je ovo drugi posjet našoj zemlji, nakon što je u travnju boravio u Istri, vrlo se pohvalno izrazio o onome što je do sada vidio u Hrvatskoj, navodeći da je naša zemlja jedna od najčišćih od onih kroz koje je prolazio, da imamo mnogo očuvanih i zelenih šuma

Komentari