Varaždin - Dinamo

Neven Đurasek: "Imamo recept za Dinamo!"

Objavljeno: 05.06.2020. 19:55

Zadnja izmjena: 05.06.2020. 20:09

Još je ostalo manje od 24 sata do susreta 27. kola Hrvatski telekom Prve lige između Varaždina i Dinama. Ovo je prvi post korona susret u Varaždinu, koji će se igrati bez gledatelja i uz stroge mjere opreza.

Jedan od igrača Varaždina u kojem mnogi vide igračku prevagu, protiv bilo koje ekipe koja dođe u Varaždin, je Neven Đurasek. On je u uzlaznoj formi a to potvrđuje i postignuti gol protiv Gorice u posljednjoj provjeri Varaždina.

Neven Đurasek tvrdi da je cijeloj ekipi dobro došla pauza u prvenstvu te da su ispravili uočene pogreške i dogovili taktiku potrebnu za ostanak u ligi.

- Jako dobro nam je došla pauza jer smo mogli intenzivnije raditi na sitnicama, na koje nam je ukazivao trener Toplak kad je došao u sredini sezone. Sigurno da nije bilo lako ispravljati te naše greške tijekom sezone i zbog toga nam je apsolutno dobro došla ova pauza. Ipak, jedva smo čekali da se vratimo, čak i u one grupne treninge jer kad doma treniraš individualno, dobiješ neko trčanje, onda si misliš „Uh, kako sam ja spreman“ pa dođemo tu na trening a trener nam da običan koridor s loptom pa svi plazimo jezike po podu. Dobro nam je došla pauza, radili smo na tim stvarima koje nisu bile dobre i spremni smo za nastavak sezone.

Prvi suparnik je najbolji hrvatski nogometni klub ali u Varaždinu to ne znači da će se predati već prije početka susreta.

- Dinamo ima najjaču ekipu u posljednjih dvadeset godina i protiv njih da nešto ostvariš moraš sve ostaviti na terenu. Ali, mi smo pokazali da možemo. U Varaždinu smo pobijedili, a u Zagrebu smo ih držali do sedamdesete minute na 0:0 i stvarno mislim da imamo recept za Dinamo. Ali, nikad nisam bio od najava i velikih riječi, nego samo mogu reći da smo spremni i to ćemo pokazati na terenu te ćemo dati sve od sebe da uzmemo neki dob Dinamu.

Varaždinu u nastvaku prvenstva HT Prve lige slijede tri najjača protivnika. Nakon Dinama, slijede Rijeka Hajduk, a tek zatim klubovi s kojima bi Varaždin mogao ravnopravnije igrati i s puno više nade očekivati bodove.

- Osim Lokomotive to su stvarno tri najjače ekipe i mislim da je to dobro za nas. Mi sigurno imamo najveći motiv. Mi se borimo za ostanak u ligi, oni su svi u vrhu i bore se za Europu ali kao što naš trener kaže naš motiv mora biti veći. I mi to moramo pokazati na terenu.

Susret Varaždina i Dinama počinje sutra u 21,05 sati na varaždinskom nogometnom stadionu.

Komentari