novo (staro) rukovodstvo

Neven Vrček ponovno izabran za dekana FOI-a

Objavljeno: 30.05.2017. 17:40

Zadnja izmjena: 30.05.2017. 17:43

Foto: Viktor Hranić

Danas je na Fakultetu organizacije i informatike većinom glasova Fakultetskog vijeća izabran novi/stari dekan prof.dr.sc. Neven Vrček.

Kandidati za dekana bili su prof.dr.sc. Neven Vrček i prof.dr.sc. Kornelije Rabuzin. Na naše pitanje da li je očekivao ponovno vodstvo na FOI-u, Vrček kaže kako se nadao pobjedi.

- Glasovanje je tajno i svaki član glasa iza paravana, to je jedna korektna demokratska procedura na kojoj glasaju i studenti. Očekivao sam pobjedu, ali neizvjesnost je uvijek prisutna. Zbog tajnog glasanja uvijek postoji element rizika. Ovo je velika obaveza i odgovornost, kad ljudi glasaju za tebe sigurno nije tako jednostavno, treba raditi, a prije svega čeka nas revizija plana i programa. - kaže dekan Neven Vrček.

Između ostalog, Vrček je nadodao kako je fakultetu cilj razvijati i dalje smjer ekonomike poduzetništva, a već sutra dolazi jedna austrijska tvrtka koja je zainteresirana za studente tog smjera što ga izuzetno veseli. 

- Cilj nam je okupiti jedan značajan broj studenata, trenutačno ih je 3000, što je vrlo impresivna brojka. FOI je među prvih 10 fakulteta po veličini Sveučilišta u Zagrebu, a to je podatak za koji mnogi ne znaju, a ja ga rado ističem. - naglasio je za kraj Vrček.

Razgovoru se priključila i prodekanica fakulteta izv.prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep koja je ovim povodom istaknula kako su ciljevi koje su zacrtani veliki, te da je u tijeku 40 projekata na kojima radi 150 zaposlenika fakulteta. Dodaje kako se puno radi na prepoznatljivosti fakulteta i internacionalizaciji, nastava se odvija na engleskom jeziku, povećava se znanstvena produktivnost što su sve pokazatelji i rezultati koji se vide nakon dvije godine rada, a nakon ovog izbora, i nastavljaju.

 

 

Komentari