ŽENSKI NOGOMETNI KLUB LEPOGLAVA

Neviđena situacija na utakmici 1. HNLŽ između ŽNK Lepoglava i ŽNK Neretva

Objavljeno: 16.07.2020. 18:07

Zadnja izmjena: 16.07.2020. 18:10

U 15. kolu 1. Hrvatske nogometne lige za žene, na susretu ŽNK Lepoglava i ŽNK Neretva dogodila se rijetko viđena situacija zbog koje je susret prekinut u 31. minuti.

Kako piše u izvješću s utakmice, gošće su strigle s jedanaest igračica, međutim dvije nisu imale pravo nastupa. „Kod gostiju, dvije od jedanaest prijavljenih igračica nisu imale 16 navršenih godina života niti dokaz o obavljenom specijalističkom liječničkom pregledu te im nije dozvoljen nastup…“, piše u izvješću te su tako su gošće iz ŽNK Neretva u utakmicu krenule s devet igračica na terenu.

To nije bio kraj problema gostujuće ekipe, koja je ubrzo ostala bez još tri igračice. „Utakmica je prekinuta u 31. minuti zbog toga što je ŽNK Neretva ostala sa šest zdravstveno sposobnih igračica na terenu, Ana Mandić je igru napustila zbog ozljede skočnog zgloba, Ivana Bokšić zbog gušenja uslijed alergijske reakcije na travu, a zaboravila je uzeti propisani lijek, Jelena Milinković zbog rupture zbog rupture lijevog kvadricepsa – stara ozljeda, utakmicu započela s ozljedom. Dežurna liječnica primjereno je intervenirala, ali i konstatirala temeljem viđenog da i izjava igračica kako iste ne mogu nastaviti utakmicu, stoga je nakon predviđenog čekanja sutkinja prekinula utakmicu.“  Piše u izvješću s utakmice.

Susret 15. kola 1. HNLŽ registrirana je rezultatom 3:0 za ekipu ŽNK Lepoglava, prema članku 59. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a, koji regulira situacije kada jedna od ekipa ima nedovoljan broj igrača.

 

Komentari