Nexe pobjednik Varaždin Opena, nakon pobjede nad Varteksom

Objavljeno: 15.01.2011. 19:32

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

U finalu prvog međunarodnog rukometnog turnira Varaždin Open, Varteks Di Caprio poražen je očekivano od našičkog Nexea, rezultatom 38:30.

Varaždinski rukometaši dobro su krenuli u susret, Varteks Di Caprio je vodio 9:7 u 13. minuti, no Jagačić promašuje penal, a na drugoj strani Nexe s dva uzastopna gola vraća stvari na izjednačenje. Varaždinski rukometaši igrali su vrlo dobro, vratili su prednost ponovno na svoju stranu 13:10.

U ekipi domaćina napadima je odlično dirigirao u tim trenucima mladi Ivančanin Jurica Vidaček. Momčad Nexea u tim je trenucima najviše «vukao» odlični Markotić, dok je Lelić bio zadužen za «lagane» golove, iz kontri i polukontri.

Kasim Kamenica dosta je mijenjao, kombinirao različite šestorke na parketu. Nexe stiže u prvu prednost u 23. minuti 16:17, činilo se da polako rješavaju stvari u svoju korist, no Balent je obranio čak dva penala i još jedan zicer te spriječio da na odmor Našićani na odmor odu i s većom prednošću od dva gola – 17:19.

Vrlo borben bio je Varteks Di Caprio, nisu se predavali pa se u 40. minuti vraćaju na 24:24, protiv mnogo snažnije ekipe iz Našica. Drže se igrači Željka Golika do 27:29, u 49. minuti, no tada najbolji igrač turnira Saša Barišić Jaman pogađa za 27:30 i više nije bilo povratka. No i ovaj uspjeh je odličan za varaždinsku ekipu, s obzirom na uvjete u kojima rade i treniraju.

Prvo mjesto zasluženo je tako pripalo ekipi Nexea, koja ja posložena kao prava momčad po svim ključnim parametrima, počev od financija, organizacije, na kraju i do stručnog dijela, koji funkcionira besprijekorno.

Međunarodni turnir Varaždin Open 2011

Poredak ekipa: 1. Nexe (Našice), 2. Varteks Di Caprio (Varaždin), 3. Bosna BH Gas (Bosna i Hercegovina), 4. Crvena Zvezda Alumil (Srbija).

Najbolji igrač turnira: Saša Barišić Jaman (Nexe)

Najbolji vratar turnria: Tomislav Balent (Varteks Di Caprio)

Najbolji strijelac turnira: Igor Karačić 15 pogodaka (Bosna BH Gas)


Varteks Di Caprio – Nexe 30:38 (17:19)

Varaždin, dvorana na Dravi. Gledatelja: 1.000. Suci: Josip Cepanec (Tomaševec) i Ranko Jeftić (Varaždin). Varteks Di Caprio – Žitnjak, Imamović, Babić 6, Jagačić 1, Trojko 1, Žnidarić, Vincek 1, Marenčić, Sršen 3, Vidaček 7, Žganec, Štimac 2, Turan 5, Brkić, Prole, Balent. Trener: Željko Golik.

Nexe – P. Lelić, Šunjić, Buljubašić 2, Eter 1, F. Lelić 7, Mrđenović 1, Barišić-Jaman 5, Kedžo 2, Markotić 6, Kapular 1, Obad 3, Kević, Tomašević 7, Vešligaj, Rotim, Velić 3, Dundović, Blažević. Trener: Kasim Kamenica.

Komentari