eu projekt

Nezaposleni ste i želite pokrenuti vlastiti biznis? Varaždinska županija objavila je poziv za dodjelu potpora

Danas je na konferenciji za medije u Županijskoj palači predstavljen Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za samozapošljavanje, projekt koji je vrijedan gotovo 2 milijuna kuna.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.10.2019. 11:00

Zadnja izmjena: 22.10.2019. 13:55

Danas je na konferenciji za medije u Županijskoj palači predstavljen Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za samozapošljavanje, projekt koji je vrijedan gotovo 2 milijuna kuna.

Konkretnije, ovaj projekt ima za cilj ima za pomoć u zapošljavanju ranjivih skupina ljudi, odnosno mladih, duže nezaposlenih, osobe s invaliditetom i žena iznad 50 godina. - Upravo kroz ovaj projekt želimo poticati i osnažiti ih da nađu svoje mjesto na tržištu rada - rekao je dožupan Robert Vugrin.

Na Javni poziv prijaviti se mogu nezaposlene osobe koje žele pokrenuti vlastiti posao, a koje uvjete pritom moraju ispunjavati, objasnila je predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Regionalnog ureda Varaždin Branka Šaško.

- Prijaviti se mogu nezaposleni pripadnici ranjivih skupina prijavljeni u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji imaju prebivalište u Varaždinskoj županiji. Pod ranjivim skupinama smatraju se dugotrajno nezaposleni, mladi do 29 godina nezaposleni više od 6 mjeseci te osobe starije od 29 godina koje su nezaposlene više od 12 mjeseci, kao i žene, osobe s invaliditetom te osobe stare 50 godina i više. U Varaždinskoj županiji je krajem rujna bilo 2.409 nezaposlenih osoba sa stopom nezaposlenosti od 3,5 posto, pri čemu je udio ranjivih skupina veći od 50 posto. Sve te ljude želimo motivirati da se pokrenu i vrate na tržište rada – navela je Branka Šaško, koja je ujedno predsjednica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

Financijske potpore se nezaposlenim osobama koje odluče pokrenuti vlastiti posao u Varaždinskoj županiji dodjeljuju u okviru EU projekta „LokalnE Inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji – LEPEZA VŽ“, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Varaždinska županija, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, Razvojna agencija Sjever-DAN i udruga „Njezina druga šansa“.

Detalje poziva možete pronaći ovdje.

 

 

Komentari