po 18. put u varaždinu

NI DAN NARCISA BEZ POLITIKE Udruga Mammae na jednom štandu, HDZ na drugom

Objavljeno: 25.03.2017. 11:26

Zadnja izmjena: 25.03.2017. 11:29

Foto: Željko Porobija

Danas je po 18. put udruga Mammae klub Varaždin na Franjevačkom trgu organizirala "Dan narcisa" kako bi se javnost senzibilizirala za probleme vezane uz karcinom dojke - bolest koja u Hrvatskoj godišnje usmrti čak 2500 žena.

Hrvatska je nažalost i zemlja s europski najvišom stopom smrtnosti među oboljelim ženama, pa su ovakve akcije više nego potrebne. Cilj je uz to i kupnja linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju. Stoga su volonterke Udruge građanima nudii narcise građanima i uzimale njihove donacije radi prikupljanja sredstava. Pojavili su se i predstavnici županije te razni drugi političari, zatim neka poznata lica kao i brojni građani.

- Nisam ovdje slučajno naišao, već četvrtu godinu ovdje "slučajno svratim", ali kao dožupan, a ne kao član SDP-a. - izjavio je za naš portal Alen Kišić.

'Politika je k...a'

No, na štandu do Udruge svoju je akciju organizirao i HDZ, koji je stručak narcisa dijelio besplatno. Bili su tu svi viđeniji varaždinski HDZ-ovci, uključujući trojac kandidata za (do)gradonačelničke pozicije Damir Habijan, Sanja Zember i Denis Čupić.

- Za mene je ovo posebno emotivan dan, jer je moja majka umrla prije tri godine od raka dojke. I Damirova je mama umrla od iste bolesti. - izjavila nam je doktorica Zember. Denis Čupić nam je izjavio da oni planiraju dati donaciju Udruzi.

Kad smo upitali predstavnike Udruge što misle o alternativnoj akciji HDZ-a rekli su da su dobili samo osobne donacije od uobičajenih 10 kn od Habijana i Zember.

- Politika je ... nemojte me tjerati da budem prosta. - izjavila je predstavnica Udruge koja je htjela ostati anonimna.

Komentari