Nije šala: Arapi žele kupiti NK Varaždin i napraviti euroligaša!

Objavljeno: 01.04.2011. 19:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Nije prvoaprilska šala - za kupnju NK Varaždina zainteresirani su bogati ulagači iz arapskog dijela svijeta.

Premda je danas 1. april, provjerili smo informaciju koja se proširila gradom da NK Varaždin žele kupiti "bogati šeici" i - nije šala! Kontakt je ostvaren, putem posrednika zainteresirani su kupci zatražili uvid u stanje kluba.

- Prije mjesec dana kontaktirani smo od posrednika koji zastupa grupu arapskih investitora koja planira ulagati u sport, sa interesom za kupnju NK Varaždina. Na njegovo traženje dali smo podatke o klubu, djelatnosti, stadionu, a pogotovo igračkom kadru - rekao je za eVarazdin.hr predsjednik NK Varaždina Zlatko Horvat.

Prema svemu sudeći, potencijalne kupce najviše je zaintrigirao mlad i kvalitetan kadar varaždinskog prvoligaša, koji i u ovim teškim uvjetima ostvaruje respektabilne rezultate, te nastupi mladih "krojača" u svim omladinskim reprezentacijama.

No, činjenica je da je u ovom trenutku takvo nešto gotovo nemoguće ostvariti, jer klub nije privatiziran.

- U ovom trenutku ne postoji mogućnost kupnje kluba, ali krenuli smo u proces preoblikovanja kluba, a planiramo ga završiti do kraja godine. Ostali smo u kontaktu, i kad postupak završi sjest ćemo za stol i pokušati konkretno razgovarati - kaže Horvat.

Neslužbeno doznajemo da je varaždinski prvoligaš  u najužem izboru za kupnju od strane investitora, uz još dva hrvatska prvoligaša. Kako smo saznali, projekt je vrlo ozbiljan, a arapski ulagači žele stvoriti klub koji će svake godine igrati europska natjecanja i boriti se za naslov prvaka Hratske.

Premda špekuliralo da je u sve uključen i Zlatko Dalić, koji u Arabiji prilično uspješno trenira klub Al-Faisaly,  saznajemo da on nije uključen u ove razgovore.


Komentari