U sklopu Dana Varaždinske županije

Nikad bogatija Folkofonija - tri dana festivala sa preko 500 izvođača

U sklopu ovogodišnjih Dana Varaždinske županije, u organizaciji Centra tradicijske kulture, od 13. do 15. rujna na području Varaždinske županije održat će se nikad bogatija, 5. FolkoFonija, koja od ove godine dobiva izraženi međunarodni karakter.
Objavljeno: 09.09.2019. 13:33

Zadnja izmjena: 09.09.2019. 13:39

U sklopu ovogodišnjih Dana Varaždinske županije, u organizaciji Centra tradicijske kulture, od 13. do 15. rujna na području Varaždinske županije održat će se nikad bogatija, 5. FolkoFonija, koja od ove godine dobiva izraženi međunarodni karakter.

Župan Radimir Čačić istaknuo je kako se radi o jednoj izvanrednoj manifestaciji. - Predstavljamo ono najbolje što imamo iz tradicijske kulture. Svi narodi su ponosni na svoje korijene pa tako i mi isto. Ta naša tradicija je prekrasna i cilj nam je da u okviru tri godine ovu jednu sjajnu manifestaciju dignemo na samo razinu šice hrvatske ponude -rekao je župan.

Savjetnica župana Natalija Martinčević istaknula je kako je ove godine program Folkofonije zbilja bogat te da se odvija diljem županije.

- U nikad bogatijem, sadržajnijem i kvalitetnijem programu Dana županije zadovoljstvo mi je najaviti i Folkofoniju kao manifestaciju koja će po prvi puta trajati puna tri dana, koja će skupiti preko više od 500 sudionika od čega je čak 100-itnjak djece. Sam program je vrlo bogat, sa nastupima domaćih i stranih folklornih skupina. Naime, ovoga puta sudjeluje čak šest zemalja, nekoliko hrvatskih županija i folklorne skupine iz naše županije. Sam program počinje spektakulranim nastupom Lada koje će prvi puta u Varaždinskoj županiji imati svoju plesnu koreografiju na otvorenome. - rekla je Martinčević, te dodala kako će se programi odvijati i u Novom Marofu, Ludbregu, Lepoglavi, Beretincu i Trnovcu.

Ove godine će se u sklopu Folkofonije održati i 12. Obrtnički sajam, a dogradonačelnik Zlatan Avar istaknuo je kako mu je drago da su obrtnici i Cenar tradicijske kulture napravili jednu sinergiju. - Mislim da o kvaliteti programa ne trebam ni govoriti, pogovoto kada vidite Centar tradicisjke kulture. To će biti tri lijepa dana za vikend, bogat program i drago mi je da su i naši obrtnici i Centra tradicijske kulture napravili tu jednu sinergiju i zajedničkim se snagama prezentiraju na Kapucinskom trgu - rekao je dogradonačelnik Avar

Na predstavljanju programa bili su i organizatori Petra Golubar i Tibor Bun te Biserka Keliš ispred Udruženja obrtnika Varaždin. 

 

Komentari