NOGOMET

Niko Havelka kreće kroz posudbu u Podravinu prema prvoligaškom sastavu Varaždina

Objavljeno: 29.08.2019. 20:01

Zadnja izmjena: 29.08.2019. 21:42

Mladi varaždinski nogometaš Niko Havelka bio je na okupljanju U20 hrvatske nogometne reprezentacije, a karijeru nastavlja posudbom iz NK Varaždin u trećeligaš NK Podravina u Ludbregu.

Niko već 13 godina trenira nogomet a sve je počelo 2006. godine u Varaždinu. Tijekom mlađih uzrasnih kategorija primijetili su ga u GNK Dinamo te je tamo proveo zanimljivu sezonu od 2012. do 2013. Nakon toga dvije je sezone bio u NK Međimurje, te se potom vratio u NK Varaždin. Tu je odigrao 1. HNL kadetsku, zatim dvije godine za 1. HNL za juniore, pa se priključio i seniorima u 3. HNL zatim i u 2. HNL.  U ovoj sezoni obavio je pripreme u Varaždinu, igrao skoro sve pripremne utakmice i trenutno je na posudbi u Ludbregu. U međuvremenu je završio Strojarsku i prometnu školu u Varaždinu te se sada namjerava više posvetiti igranju nogometa.

Kakvi su dojmovi i iskustva s okupljanja U20 hrvatske nogometne reprezentacije s obzirom da si sada prvi puta pozvan u neku od mlađe uzrasnih kategorija?

- Bio sam na okupljanju U20 reprezentacije zajedno s još 20 vršnjaka. Imali smo revijalnu utakmicu protiv Cibalije u sklopu njihove proslave 100 godina kluba. Svaki je igrač dobio priliku a ja sam igrao 35 minuta na poziciji zadnjeg veznog. Stručni stožer i treneri su me odlično prihvatili što mi je odlično iskustvo. Mislim da se puno može naučiti uz takve trenere kao Vukojević, Carević i druge.

Prošle sezone bio si član seniorske ekipe koja je izborila nastup u Hrvatski telekom Prvoj ligi, na kojoj poziciji si igrao i kakav je plan vezao uz posudbu u Podravinu?

- Prošle sezone igrao sam u 2. HNL  više na desnom krilu, što nije moja prirodna pozicija. Odigrao sam devet utakmica i dao sam sve od sebe. Više bi volio da sam igrao zadnjeg veznog ali zato ću ove sezone igrati na toj poziciji u Podravini. S posudbom sam zadovoljan a ljudi iz Varaždina očekuju da tamo budem jedan od glavnih igrača i da budem primjer drugima. Bilo je razgovora da bi igrao u 2. HNL ali spletom okolnosti nisam pronašao adekvatan klub.

Kakvi su još konkretni planovi za ovu sezonu i igranje u Podravini?

- U Podravini sam, za sada do polusezone, a očekujem da izborimo opstanak u 3. HNL Sjever . Kao ekipa još se malo tražimo. Ako još neko dođe mislim da ćemo biti vrlo dobra ekipa. Igrajući samo mogu napredovati , a ovdje ću igrati 90 minuta svaku utakmicu na svojoj poziciji zadnjeg veznog.

Kakvi su dugoročni planovi i želje što se tiče nogometne karijere?

- Htio bi ove sezone što više napredovati. Radit ću dodatno, možda i u Varaždinu. Želja mi je da se vratim u NK Varaždin. Zatim, da sljedeće ljeto prođem pripreme s ekipom, na kojima ću dati sve od sebe i da se na kraju nametnem treneru pa da sljedeće sezone igram za seniorsku ekipu.

Komentari