KOŠARKAŠKI KLUB VINDIJA

Nino Gregorina: "Djeca ispod 18 godina praktično više ne mogu trenirati!"

Objavljeno: 30.09.2020. 20:03

Zadnja izmjena: 30.09.2020. 20:04

Košarkaški klub Vindija pogođen je protuepidemiološkim mjerama i za sada nemaju rješenje gdje će trenirati mlađi uzrasti kluba.

Naime, za treninge mlađih uzrasnih kategorija koristili su škoslke sportske dvorane VI. i III. OŠ Varaždin. S obzirom da su dobili tumačenje mjera, prema kojima u isto vrijeme u školskoj dvorani mogu biti djeca samo iz istog razreda, njima je onemogućen rad jer se sve mlađeuzrasne skupine kluba sastoje od djece iz različitih razreda i različitih škola.

Nemogući uvjeti

 - Djeca ispod 18 godina praktično ne mogu trenirati, rekao je predsjednik KK Vidnija Nino Gregorina. - Trenirat ćemo vani dok god to bude moguće, ali to ionako nije to. U Graberju treniraju samo seniori a za mlađe nema termina. Košarkaški savezi iz našeg okruženja se bune, pišu dopise i traže rješenja, jer treba početi li iga mladih košarkaša, upozorava Gregorina te dodaje kako bi se sutra trebao održati sastanak ravnatelja varaždinskih osnovnih škola, a poslano je i pismo stožeru CZ u vezi toga.

Od ostalih problema s kojima se sureću Gregorina je podsjetio da je održan sastanak u vezi poskupljenja korištenja sportskih dvorana. Podsjetimo, sat iznajmljivanja dvorane za klubove trebao je umjesto 60 kuna koštato 140 kuna, ali je ipak dogovoreno da nova cijena bude "samo" 80 kuna.

KK Vindija se namjerava javiti na natječaj, koji su raspisale škole za iznajmljivanje dvorana, ali ne znaju kad će moći i pod kojim uvjetima ući u dvorane. Gregorina je najavio i sastanak klubova koji koriste školske dvorane za sljedeći tjedan, kako bi zajednički pokušali pronaći najbolje rješenje u ovom trenutku.

Komentari