unatoč najavama

NISU PROČITALI UPOZORENJE Pročitajte koliko je biciklista i pješaka jučer uhvaćeno u prekršaju

Objavljeno: 18.10.2017. 14:59

Zadnja izmjena: 18.10.2017. 14:59

Foto: Arhiva

Premda smo jučer najavili policijsku akciju hvatanja u prekršaju biciklista i pješaka, jedan lijepi broj njih jednostavno se oglušio na upozorenje, pa su, primjerice, krenuli pedalirati po mraku bez svjetala i reflektirajućih prsluka.

>> Biciklisti danas imaju "idealnu priliku" dobiti reflektirajuće prsluke od policije - ali po posebnoj cijeni

Akcija je trajala ujutro od 6 do 10 i navečer od od 20 do 23 sati, a nadziralo se propisno sudjelovanje pješaka i biciklista u prometu te u uvjetima smanjenje vidljivosti i noći. Na koncu su policajci utvrdili ukupno 110 prekršaja, od čega su ih 88 počinili biciklisti, a 13 pješaci. Utvrđeno je  i 9 ostalih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Svi zatečeni biciklisti i pješaci koji u uvjetima noći i smanjene vidljivosti nisu bili označeni reflektirajućim prslucima i drugim reflektirajućim materijama, kao i biciklisti koji nisu imali svijetla na biciklima, nakon procesuiranja prekršaja darivani su reflektirajućim prslucima, kompletima svjetala za bicikle ili reflektirajućim trakama za pješake, nabavljenim sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama. Doduše, neki su te darove morali i propisno platiti - ali barem će odsad biti sigurniji na cesti.

Komentari