NK Ivančica: Unatoč teškoj situaciji, spajanje nismo dopustili

Objavljeno: 17.07.2013. 16:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dražen Hočuršćak

U srijedu je u Ivancu održana press konferencija, na kojoj je glavna tema bila teška situacija ivanečkog kluba, koji u ovoj godini slavi 80-godišnjicu postojanja, odnosno komentar na moguće spajanje Ivančice i NK Varaždina ŠN-a...

- Umjesto da pišemo monografiju i dogovaramo planirane prijateljske utakmice s Dinamom i Hajdukom kojima bi smo proslavili 80 godina postojanja Nogometnog kluba Ivančice, našli smo se pred zidom i moramo tražiti pomoć kako bi od gašenja spasili jedan od ivanečkih brendova – s puno je emocija na konferenciji za medije održanoj povodom teške situacije u kojoj se nalazi ivanečki nogometni trećeligaš, rekao Damir Friščić, mandatar za sazivanje Skupštine kluba i uz Sinišu Matuzu, Ivicu Cikača i Josipa Kušena jedan od četvorice ljudi zahvaljujući kojima, nakon odlaska klupske uprave, NK Ivančica trenutno koliko toliko funkcionira.

Na tešku situacija zbog nedostatak financijskih sredstava, zbog čega je Klub jedva završio prošlu i čime je u pitanje dovedeno odigravanje nove sezone, nadovezali su se napisi i pričanja o spajanju NK Ivančice i NK Varaždina ŠN u jedan klub, odnosno ustupanja statusa trećeligaša od strane Ivančice varaždinskom klubu. Iako Ivančica nije dobila službeni prijedlog o spajanju, Izvršni odbor kluba tu je mogućnost odbio na sjednici održanoj 10. srpnja.

U neformalnim kontaktima govorilo se o prijedlogu prema kojem bi se NK Ivančica spojila s NK Varaždinom ŠN u jedan klub gdje bi taj novi klub zadržao ostvarenu pripadnost u 3. HNL Sjever. Po tom prijedlogu u Ivancu bi se osnovao novi klub koji bi zadržao pravni slijed NK Ivančice, ali bi u novoj sezoni nastupao u 1. ŽNL Varaždin. Za takav razvoj događaja novi klub nastao spajanjem ivanečkom bi klubu pružao stručno-materijalnu pomoć i suradnju za sve njegove selekcije (oprema, prijevoz i treneri).

Kako su istaknuli, spajanje bi značilo gašenje Ivančice, na što nitko neće pristati dodajući da je NK Ivančica, perjanica ivanečkog sporta, i jedan od dva najviše rangirana nogometna kluba u Varaždinskoj županiji, od Hrvatske samostalnosti nikad nije igrala u županijskom rangu već u četvrtoj, sada trećoj, a jedno vrijeme i u drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Ivančica je u teškoj financijskoj situaciji, a početkom ove godine, uputili su i molbu za pomoć ivanečkom gradonačelniku Miloradu Batiniću. Traženi iznos od Grada Ivanca bio je 231 tisuću kuna, a u Klubu su, unatoč kriznim vremenima, obećali namaknuti još oko 200.000 kuna očekujući da će ivanečke tvrtke pomoći najstarijem klubu u gradu.

Inače, NK Ivančica prijavila je sudjelovanje u 3. HNL Sjever u novoj sezoni. U tu novu sezonu trebala bi krenuti sa sedam selekcija. No, ne budu li osigurana potrebna financijska sredstva može se desiti da Klub ne dočeka 11. ožujak iduće godine kada bi trebao proslaviti 80 godina postojanja.

 

Komentari