Varaždinci pobijedili i u Andori, jedini strijelac Mario Brlečić

Objavljeno: 07.07.2011. 20:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Nogometaši varaždinskog prvoligaša i u uzvratnom susretu prvog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu, protiv Lusitansa, ubilježili su pobjedu. Pred 400-tinjak gledatelja u Andori, pobijedili su domaćina rezultatom 0:1, a strijelac pogotka bio je Mario Brlečić u 62. minuti...

Kao što je vjerojatno već svima poznato, zbog brojnih problema je na susret otputovalo tek 14 igrača, ali i to bi trebalo biti dovoljno za zadržavanje velike prednosti (5:1) iz prve utakmice.

>> Varaždinski nogometaši lagano protiv Andoraca

U prvom poluvremenu, Varaždinci su ponovno bili dominantnija momčad, imali nekoliko prigoda, dvaput Conjar na početku susreta, a potom Glavica i Tkalčić u 24. minuti.

Kapetan Nikola Šafarić prijeti iz „slobodnjaka“ u 30. minuti, ali mreža domaćina nije se tresla. Kao i na prvoj utakmici, trener Lusitansa mijenja već u prvom poluvremenu, a tek predkraj prvog poluvremena, nekoliko pokušaja Andoraca da ugroze Krleca.

Nije im to pošlo za rukom, tako da je rezultat nakon prvih 45 minuta početnih 0:0.

U nastavku agresivnija i brža igra varaždinskih nogometaša, a nakon prigoda Glavice i Conjara iz 53. minute, Mario Brlečić je strijelac za Varaždince.

Bila je to akcija u kojoj je veznjak Varaždinaca u 62. minuti odlično prošao kroz obranu Andoraca, zaobišao vratara i poslao loptu u mrežu.

Glavina u nekoliko navrata prijeti i povećanjem vodstva, no ne uspijeva, a nakon ubačaja Šafarića i Conjar glavom nije precizan.

Toplak u 57. i 69. minuti radi dvije izmjene, ulaze Gluhak i Antolić, umjesto Grgreca i Glavice, a potom i Krkleca na golu mijenja Mrmićem. Na klupi, izuzev stručnog stožera i fizioterapeuta, tako više nije bilo niti jednog igrača.

Gosti nešto pokušavaju, ali ekipa Samira Toplaka i dalje je bila dominantna na terenu. Malo se i zaoštrilo, pa tako u razdoblju od 57. do 69. irski sudac pokazuje četiri žuta kartona, od toga dva Varaždincima (Šimek, Conjar).

A na samom kraju utakmice još jedno neugodno iznenađenje za igrače Samira Toplaka. U 89. minuti Nikola Šafarić grubim prekršajem zaustavlja Martinsa te zarađuje direktni crveni karton, oslabivši dodatno ekipu za drugo pretkolo kvalifikacija Europske lige, idući tjedan u Moldaviji.

Susret je završio pobjedom stativom Tkalčića u 92. minuti. Na kraju zaslužena pobjeda Varaždinaca, koji su i s 14 igrača ipak znatno kvalitetnija ekipa od Lusitansa.

Varaždinskom prvoligašu slijedi velika borba za "goli život", a vidjet ćemo mogu li u drugom pretkolu protiv Iskre Stal nadoknaditi iskusnog Šafarića.

Lusitans - Varaždin 0:1 (0:0)

Andorra la Vella, stadion Estadi Comunal, gledatelja: 400. Suci: Hunter, Munn, Sharkey (Sjeverna Irska)

Strijelac: 0:1 - Mario Brlečić (62)

Lusitans: Benitez, Fontan, Martins, Bertran, Raya (od 75. Pereira), Pinto, Reis, Goncalves, Meza (od 34. Veloso), Soares (0d 61. Dos Santos), Maciel. Trener: Vicente Gonzales.

Varaždin: Krklec (od 77. Mrmić) – Tkalčić, Sušac, Conjar, Šimek – Brlečić, Grgec (od 57. Gluhak) – Glavica (od 69. Antolić), Šafarić, Aganović – Glavina. Trener: Samir Toplak.

Izvor: SportNet.hr

Komentari