Remi iz Moldavije dobar za varaždinski uzvrat

Objavljeno: 14.07.2011. 23:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Nogometaši varaždinskog prvoligaša u utakmici drugog pretkola Europske lige, odigrali su u Tiraspolu s domaćom Iskrom Stali, 1:1 u prvom susretu, ostavivši vrlo dobar dojam i povećali šanse uoči uzvrata u Varaždinu za tjedan dana, piše Ivana Strahija za SportNet.hr

Uz 35 Celzijevih stupnjeva i veliku vlagu u zraku otpočela je utakmica Iskre Stal i Varaždina na pomoćnom stadionu moldavskog Šerifa. Okupilo se oko 1000 ljudi, a kako su nam kazali domaći, velika je šteta što njihov stadion u Rubnici nije uspio isposlovati Uefinu dozvolu, jer bi sigurno došlo 10 tisuća ljudi.

Iskra Stali - Varaždin 1:1 (1:1)

Moldavija, Transnistria, Tiraspol, stadion Šerifa, gledatelja: 1000. Suci: Luc Wouters, Mark Simons, Kristof Meers (Belgija)

Strijelci: 0:1 Tkalčić (12), 1:1 Ponomar (17)

Iskra Stali - Melenčuk, Novikov, Korouma, Porfireanu, Rudak, Gorodeči, Višnjakov (od 73. Thuranov), Ponomar (od 46. Zakon), Leščuk, Suču (od 67. Čeboratov), Uzbek. Trener: Juri Blonari.

Varaždin - Krklec, Brlečić, Punčec, Glavica (od 79. Golubar), Sačer (od 55. Aganović), Šimek, Tkalčić, Glavina, Sušac, Conjar, Vugrinec. Trener: Samir Toplak.

Utakmicu bolje otvaraju nogometaši Iskre, koji preko Sučua i Gorodečija prijete gostujućoj mreži. Varaždinci odgovaraju preko Sačera i Tkalčića, igrači Iskre imaju slobodnjak, no u 12. minuti vesele se momci u plavim dresovima. Sačer je tada dobro pronašao Tkalčića, a on je loptu ugurao pored zbunjenog Melenčuka za 0:1.

No, sreća Varaždinaca nije potrajala dugo, pet minuta kasnije kapitalizirali su Ribničani jedan svoj kontranapad. Domaći brzo ulaze u gostujućih 16 metara, a Gorodeči puca, te Krklec nesretno odbija loptu pred sebe, točno za Ponomara, koji poravnava na 1:1.

U preostalom vremenu Varaždinci se nikako nisu uspijevali othrvati domaćoj obrani, koja je svoj posao odrađivala vrlo efikasno. U 34. minuti mogao je belgijski sudac Wouters suditi prekršaj za Varaždin, kad je na rubu 16 metara pao Šimek, no on pokazuje da se igra dalje.

Prilike su za našeg prvoligaša imali i Glavica i Glavina, kao i Vugrinec te Conjar, Varaždinci su pritiskali na domaću polovicu i željeli ponovno u rezultatsku prednost, no na odmor se ide s 1:1.

U drugom poluvremenu obje ekipe bilježe maestralne propuštene prilike. Prvo je Gorodeči odigrao za Zakona, koji loptu šalje nebu pod oblake, da bi s druge strane Šimek prošao po lijevoj stani i pronašao Glavicu, koji puca iz blizine, a vratar Melenčuk jedva brani svoju mrežu.

Par minuta kasnije znoji se Krklec, nakon što je brzonogi Višnjakov pobjegao Šimeku i pucao na varaždinski gol, a varaždinski je vratar jedva sačuvao svoju mrežu. U 68. minuti Šimek je natjerao domaćeg varatara na nespretnu reakciju, a lopta završava kod Glavice, koji je umjesto u nebranjenu mrežu šalje pored gola.

Još je jednu odličnu priliku Varaždin imao u 77.minuti, kad su dupli pas izveli Vugrinec i Aganović, a ovaj potonji onda cilja direktno u domaćeg golmana. Dvije minute kasnije zatresla se i mreža, no gola nema jer je Rudak prije toga napravio prekršaj.

Do kraja utakmice Varaždinci bilježe prilike koje je bilo teže promašiti nego zabiti. Aganović je servirao loptu za Vugrinca, koji u domaćem petercu ne uspijeva prevariti golmana. Zatim je, u 90. minuti, Šimek namjestio loptu Golubaru, koji puca s dvadesetak metara, a lopta se odbija od vratnice.

Time je završen susret, a za uzvrat u Varaždinu za sedam dana naši prvoligaši imaju dobru podlogu.

Izvor: Ivana Strahija / SportNet.hr

Komentari