Kup: Varaždinci tek nakon penala u Virju do osmine finala!

Objavljeno: 20.09.2011. 17:55

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

U utakmici šesnaestine finala kupa, varaždinski prvoligaš gostuje u Virju, gdje igraju s Podravcem, a nakon promašenog kaznenog udarca (Glavina) i crvenog kartona (Golubar), nakon 90 minuta, rezultat je bio 0:0...

Niti nakon dva produžetka, rezultat se nije mijenjao, a tek nakon "lutrije penala", Varaždinci su ipak prošli u osminu finala!

Podravac - Varaždin 0:0 (0:0)

Virje, igralište NK Podravac. Gledatelja: 200. Suci: Pertl, Matić, Fejer.

Podravac – Balala, Baltić, Senjan (od 50. Sabol), Križanović, Manojlović, Krivić, Grčić (od 84. Trupina), Đurec, Hrženjak, Rukelj, Šklebar (od 119. Grgić). Trener: Vjekoslav Vučeta.

Varaždin – Dreven – Conjar, Sušac, Gluhak, Šimek – Grgec, Lončar, Golubar – Cerovečki (od 56. Pajač), Glavina (od 105. Antolek), Tokić. Trener: Tomica Kocijan.

Jedanaesterci: Rukelj – 1:0, Šimek – 1:1, Manojlović – 2:1, Tokić – 2:2, Grgić – Dreven brani, Pajač - 2:3, Križanović – stativa, Gluhak -2:4.

Nakon početne inicijative gostiju, domaćin je prvi složio odličnu prigodu, no mladi Šklebar puca pored vratnice. Terenska dominacija varaždinskih nogometaša bila je jalova, jer u 25. minuti šansu ima Hrženjak, ali iz gužve, i on puca pored vratnice.

Posljednjih desetak minuta igrači Tomice Kocijana ponovno su snažnije pritisnuli, a najizgledniju prigodu imao je Cerovečki, predkraj poluvremena, kada puca na ubačaj Glavine, ali Balala brani. Šanse u prvih 45 minuta za varaždinskog prvoligaša imali su još Lončar i Šimek, nakon kornera te Golubar iz slobodnog udarca.

A u nastavku prava drama na terenu od 62. minute. Varaždinci su ponovno imali kazneni udarac, kada je Šimek srušen u 16 metara. Najstrožu kaznu, kao i protiv Splita, izvodi Dominik Glavina, ali je njegov udarac, domaći vratar uspješno obranio.

Dodatan udarac za varaždinske nogometaše samo minutu kasnije, kada Golubar u trku, neoprezno koristi ruke, udara, dojma smo nehotično, nekoga od domaćih igrača, a sudac pokazuje direktni crveni karton.

U 75. minuti, domaćin je ponovno u prigodi, postigli su čak i gol, ali iz zaleđa. Glavina predkraj utakmice u 16-ercu ima loptu na prsima, ali umjesto udarca je zakomplicirao situaciju.

Zanimljivo, s čovjekom manje na travnjaku, varaždinski nogometaši bili su bolja momčad na terenu.

Nakon 90 minuta, rezultat je bio početnih 0:0, a utakmica je otišla u produžetke.

Prvih 15 minuta pripalo je prvoligašu, gosti su fizički pali, domaćin se "zabunkerirao", ali nakon prvog produžetka, nije bilo golova.

I u drugom produžetku, dominacija Varaždinaca, ali susret je završio bez golova.

Sve se odlučivalo u lutriji jedanaesteraca, gdje su dva prva izvođača za domaćine precizna, ali potom Dreven brani penal, dok jedan završava u vratnici.

Četvorica igrača varaždinskog prvoligaša su precizna za prolazak u osminu finala...

Tomica Kocijan: "Očekivali smo ovako tešku utakmicu, Podravac me nije nimalo iznenadio, dečke sam pripremio na to. Uostalom, kup je uvijek neizvjestan i težak. Nakon 'bukvice' u poluvremenu, u drugom poluvremenu su igrači puno bolje ušli, ali je sve preokrenuo crveni Golubara. To nam je veliki udarac, izgubili smo Golubara na dvije utakmice, možda bi bilo bolje da smo izgubili u ovoj utakmici."

Komentari