Varaždinski prvoligaš sezonu otvara protiv Lokomotive

Objavljeno: 23.07.2011. 22:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

U nedjelju u 20 sati, na stadionu Varteksa počinju prvoligaška uzbuđenja, a prvi protivnik Varaždinaca bit će Lokomotiva...

Nakon europskih uspjeha, iako realno, protivnici protiv kojih su „krojači“ nastupali, nisu pravo mjerilo snage, posebice amateri iz Andore, u nedjelju u 20 sati, Varaždinci otvaraju sezonu protiv Lokomotive. Iako mnogi već daju vrlo pesimistične najave, unatoč činjenici da se liga smanjuje, "krojači" i dalje nisu za podcijenjivanje, tim više što prelazni rok još uvijek traje. Bit će sigurno vrlo teško, a eventualnu uspjeh na startu bio bi odličan "vjetar u leđa" varaždinskih nogometaša.

Uz brojne probleme, odlaske igrača (Filip i Dino Škvorc, Hojski, A. Vuk, Dudić, Kvesić), najave odlazaka (Punčec, Aganović, Šafarić, Glavica), „odbijance“ poput onog od strane Stjepana Kokota te sveprisutne financijske probleme, Samir Toplak ipak je uspio izgurati solidne pripreme. I proći dva europska pretkola, što je uvijek uspjeh, bez obzira kako se protivnici zvali.

Ekipu su u posljednji tren pojačali „povratnik“ Golubar, no samo do prve prilike za odlazak. Tu su i Varteksova „djeca“ Mario Sačer, koji je ponovno posuđen od strane Hajduka, kao i Marko Trojak, koji je lani igrao upravo u Lokomotivi. Obojica su izuzetno brzi igrači, napadači, koji bi trebali nadoknaditi Filipa Škvorca, a tijekom priprema su pokazali da posjeduju zavidnu kvalitetu.

Problem je i dalje obrana, gdje odlaskom „najčvršće“ karike Dine Škvorca, „krojači“ imaju mnogo problema. Gluhak je lani ipak igrao tek u trećoj ligi, treba vremena za adaptaciju, a Lončar je tek stigao. Problem je i zadnji vezni, jer kad ne igra Šafarić, nedostaje agresivnosti i kontrole na toj ključnoj poziciji.

Protiv Lokomotive će Šafarić biti na dispoziciji Toplaku, iako bi to možda mogla biti njegova posljednja utakmica, jer ima ponudu iz Mađarske, a o tome bi se moglo odlučivati već u ponedjeljak. Stručni stožer ne može računati niti na reprezentativce Punčeca i Glavicu, koji putuju u Kolumbiju na Svjetsko prvenstvo.

Sastav koji bi mogao istrčati protiv Lokomotive je sljedeći: Krklec - Tkalčić, Conjar, Sušac, Šimek - Brlečić, Šafarić - Sačer, Glavina, Aganović – Vuga, s time da je blizu nastupa i Trojak, koji bi mogao nastupiti umjesto umornih Sačera i(li) Glavine, a i Golubar je sve spremniji.

Upravo s Lokomotivom, lani je na proljeće srušen niz domaće nepobjedivosti Varaždinaca koji je trajao godinu dana. Bila je to blijeda „partija“ domaćih, koji su poraženi 0:1. Start u sezonu uvijek je vrlo važan, stoga se svi navijači varaždinskog prvoligaša nadaju da će u nedjelju sve to, unatoč brojnim problemima, ipak bolje izgledati.

Komentari