Lokomotiva nadigrala i pobijedila Varaždince na otvaranju sezone

Objavljeno: 24.07.2011. 21:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Na otvaranju sezone varaždinski prvoligaš ugostio je zagrebačku Lokomotivu i doživio neugodan poraz na startu prvenstva. Gosti su bili bolja momčad svih 90 minuta, odnijeli zasluženo sva tri boda, a varaždinski prvoligaš prezentirao se u znatno lošijem svijetlu nego u četvrtak, u europskom ogledu protiv Iskre Stal...

Problemi sa sastavom Samira Toplaka bili su poznati od ranije, u odnosu na europski ogled sa Iskrom, nije mogao računati na Punčeca i Glavicu, ali zato je tu bio Nikola Šafarić. Svoje mjesto od prve minute dobili su Trojak i Sušac, dok je Glavina zbog umora, preselio na klupu.

Na početku susreta već u 2. minuti dobra prigoda Trojaka, čiji udarac Mitrović brani, a potom udarac isprobava i Poljak na drugoj strani. "Vatreno" je pred golom Krkleca u 12. minuti, a na crti netko zaustavlja udarac glavom Mesarića, koji bi završio u mreži. Bio je to nagovještaj pogotka gostiju...

0:1 (Šćrbec, 18) - Zasluženo vodstvo gostiju, dogodilo se u 18. minuti, kada Tkalčić griješi, ne čisti jedan dugački ubačaj i pada po skliskom terenu. Lovro Šrbec bježi, dolazi pred Krklecov gol lijevo iskosa i pogađa za vodstvo ekipe Marija Tota.

Gosti su igrali bolje, imali terensku incijativu, a i europska utakmica očito je ostavila traga, jer domaći nogometaši nisu uspjevali gotovo u ničemu prvom poluvremenu.

Oko 30. minute Toplak radi „rošadu“ u ekipi, Vugrinca istura naprijed, Sačera povlači na desno krilo, što odmah to donosi najbolju akciju „krojača“ u prvom dijelu, poput „vjetra“ Trojak prolazi po lijevoj strani, upošljava u sredini Vugrinca, koji ne zahvaća dobro loptu.

Mnogo „vike“ predkraj poluvremena, najviše na pomoćne suce, koji su malo „pretjerali“ sa zaleđima na stranu Varaždinaca, a potom ne sankcioniraju čisti prekršaj na rubu kaznenog prostora nad Aganovićem. Odličnu prigodu za goste propustio je Bule, potom i Pivarić, nakon kornera i velike gužve u Krklecovom kaznenom prostoru u 43. minuti.

Niti na početku nastavka, Varaždinci nisu uspjeli uspostaviti terensku incijativu na sredini, „lokosi“ su igrali vrlo mirno, kontrolirali igru, kao i većinom prvog dijela, čak i opasnije prijetili. Svaki korner gostiju, bila je „živa vatra“ za Varaždince, koji imaju velikih problema u obrambenim redovima.

Tek nešto uzbuđenja vidjeli su gledatelji u 69. minuti, kada Šafarić izvodi korner, a Grgec glavom puca preko gola. Radi ilustracije dominacije gostiju, reći ćemo da je to bio tek prvi korner domaćih, dok su ih gosti imali čak sedam dotad.

Odlična akcija Varaždinaca u 71. minuti, koju udarcem zaključuje Aganović, ali lopta završava u vratnici, a nakon toga izvana pokušava i Grgec, ali se lopta odbija od obrabenog bloka Lokomotive.

0:2 (Bule, 85) - Rješenje susreta stiže pet minuta prije kraja, nakon jednog od brojnih kornera dominantnijih gostiju. Korner s desne strane izvodi Poljak, u skoku je najviši Nino Bule, za tri boda "lokosa".

Pobjedi gostiju nema niti jedne zamjerke, ili su konkretnija, bolja ekipa svih 90 minuta, Varaždincima europska utakmica može biti tek minimalno opravdanje. Veliki posao i dalje čeka struku varaždinskog prvoligaša, ali i Upravu, jer će se nešto pothitno morati pomaknuti.

Izjave nakon utakmice:

Samir Toplak, trener Varaždina: Čestitam gostima, moram priznati da su nas danas nadigrali i zasluženo pobijedili. Bili su žustriji, dominantniji, bolji u pas igri, a mi tromi i spori. Ovo je improvizacija, nogomet tako ne može funkcionirati, a mi smo nakon odlazaka igrača, na to prisiljeni, i ovo je naše trenutno realno stanje.

Marijo Tot, trener Lokomotive: Nije lagano doći u Varaždin i pobijediti, a mi smo znali da će faktor umora, nakon nekoliko teških utakmica koje imju iza sebe, ostaviti traga. Nadali smo se dobrom rezultatu, a na kraju smo osvojili i sva tri boda i odigrali vrlo dobru utakmicu.

Varaždin – Lokomotiva 0:2 (0:1)

Varaždin, stadion Varteksa. Gledatelja: 1000. Suci: Domagoj Ljubičić (Osijek), Tomislav Kučina (Sv. Ivan Žabno), Domagoj Gradištanac (Osijek).

Strijelci: 0:1 Šćrbec (18), 0:2 Bule (85)

Varaždin (4-2-3-1) Krklec – Tkalčić (od 75. Pajač), Conjar, Sušac, Šimek – Šafarić, Brlečić (od 66. Grgec) – Trojak (od 59. Glavina), Vugrinec, Aganović – Sačer. Trener: Samir Toplak.

Lokomotiva (4-2-3-1) Mitrović – Boras, Mesarić, Komorski, Pivarić – Brozović, Poljak – Peko, Antolić (od 77. Maleš), Šćrbec (od 70. F. Škvorc) – Bule (od 87. Musa). Trener: Marijo Tot.


Komentari