VŽ nogometaši poraženi doma nakon više od godinu dana

Objavljeno: 23.04.2011. 20:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Varaždinska "tvrđava", stadion na Varteksu, srušena je nakon više od godinu dana nepobijedivosti. Nakon sjajne predstave protiv Cibalije i ulaska u Europu, nogometaši Varaždina igrali su mlako i poraženi su od Lokomotive, rezultatom 0:1...

Pred znatno manje gledatelja, nego u srijedu, tek 500 do tisuću, nogometaši Varaždina ugostili su zagrebačku Lokomotivu. Nije pomogla niti najava moguća promjena imena, niti odlična igra i plasman u Europu u srijedu. Navijači varaždinskog prvoligaša odlučili su uskršnju subotu provesti kod kuća.

Samir Toplak u srijedu je dao igračima slobodno, no oni su ipak redovno trenirali, kao prvi profesionalci. Trebalo je braniti „nepobjedivost“ domaćeg terena, koja traje više od godinu dana, točnije od 14. travnja, kada je Dinamo slavio protiv Varteksa, rezultatom 2:1.

Protivnik izuzetno neugodan, igrački vrlo solidna Lokomotiva, sa super-iskusnima Bulom i Sopićem, a Varaždinci vjerojatno malo i ispuhani, već u mislima ja jedino bitno ove sezone – finale kupa.

„Ispuhanost“ Varaždinaca, skoro je kažnjena odmah na početku susret, kada je Lokomotiva u 8. minuti imala odličnu prigodu. Dodo bježi po lijevoj strani, ulazi s boka u kazneni prostor, odlično tuče, a lopta od stative odlazi u gol-aut.

Lokomotiva je bolje „stajala“ na terenu, djelovala opasnije, a neminovno se i dogodilo u 26. Minuti, gosti su poveli.

1:0 Bule (26. minuta) – Bivši Varteksovac Marko Trojak iz sredine dubinskom loptom proigrava Bulu, koji bježi obrani „krojača“ i rutinirano šalje loptu u mrežu.

Varaždinci su mogli i morali poravnati u 29. Minuti, kada Vugrinec odlično upošljava Tkalčića, koji izlazi sam pred Mitrovića, ali vratar „lokosa“ brani njegov udarac. Probudili su se domaći nogometaši predkraj prvog poluvremena, imali par „opasnih“ situacija, no gosti su na odmor otišli s minimalnom prednošću.

Nastavak je Toplak započeo logičnom izmjenom Golubar-Aganović, a otvoreno je poluvrijeme s dva dalekometna udarca, svaki na jednoj strani, ali oba su otišla preko gola. Nešto kasnije ušao je i Srebrenko Posavec, a promjene su donijele određeni živost u redovima Varaždinaca. Domaći su igrali bolje nego u prvom dijelu, pritisnuli su malo više Lokomotivu, a odličnu prigodu imao je Golubar u 61. minuti, kada bježi obrani Zagrepčana, ali puca pored gola.

Do kraja utakmice gosti su se znalački branili, a napori Varaždinaca da preokrenu susret ili barem izjednače, nisu urodili plodom. Samir Toplak tako je, upravo na svoj rođendan, dobio "poklon" koji nije očekivao, prvi domaći poraz nakon više od godinu dana.

Izjave trenera:

Samir Toplak: "Nismo ušli u utakmicu na pravi način, očito smo još bili u oblacima nakon kupa...tamo smo i ostali... Razmišljao sam da li još više 'osvježiti' ekipu s dodatnim izmjenama u ekipu, odlučio sam se na više-manje standardnu postavu, bez ozlijeđenih igrača, Šafarića i Glavice. Jednostavno nam danas nije ništa polazilo za nogom, imali smo neke šanse, nismo iskoristili, Lokomotiva svoju jest. Svakoj seriji mora doći kraj, pa je tako i ovoj našoj. No nakon svake prekinute, dolazi nova serija."

Krunoslav Jurčić: "Više puta sam ove sezone snimao Varaždince. Bio sam i na polufinalu kupa, čestitam im na prolazu. Znao sam da su mlada ekipa, koja će imati problema s agresivnom igrom, što smo danas i ispoštovali. Igrali smo i iznad razine svojih mogućnosti, na što Varaždin nije imao odgovor. Malo smo se kasnije i prepali vodstva, moji igrači su izgledali kao da imaju 20 kila tereta na leđima, no na kraju sam prezadovoljan rezultatom, kako i ne bi bio."


Vezane vijesti:
>> Poraz koji se nije smio dogoditi


Varaždin – Lokomotiva 0:1 (0:1)

Varaždin, stadion Varteksa. Gledatelja: 800. Suci: Gerek (Zabok), Lončar (Virovitica), Dević (Koprivnica)

Strijelac: 0:1 Bule (26)

Varaždin (4-2-3-1): Krklec – Tkalčić, D. Škvorc, Conjar, Šimek – Punčec, Brlečić (od 57. Posavec) – F. Škvorc, Glavina (od 75. Dudić), Aganović (od 46. Golubar) – Vugrinec. Trener: Samir Toplak.

Lokomotiva (4-3-2-1): Mitrović – Boras, Walid, Komorski, Pivarić – Sopić, Mlinar (od 68. Martinac), Poljak – Trojak (od 78. Musa), Dodo – Bule. Trener: Krunoslav Jurčić.



Komentari