Varaždinci minimalno poraženi od Middlesbrougha

Piše: evarazdin

Objavljeno: 17.07.2011. 21:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Pred oko dvije tisuće gledatelja, nogometaši Varaždina odigrali su posljednji pripremni susret, uoči početka sezone, ugostivši Middlesbrough. U vrlo dobroj utakmici poraženi su 2:3, ali su ostavili solidan dojam uoči dvije službene utakmice koje su pred njima...

Sezona je za krojače zapravo već započela, europskim susretima, a posljednji su igrači varaždinskog prvoligaša odigrali u Moldaviji, gdje su sa Iskrom Stal odigrali 1:1 u prvom susretu drugog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu.

Unatoč sigurno nakupljenom umoru od utakmice i puta, Varaždinci su angažirano krenuli u susret, iako je terenska dominacija pripala uglednoj europskoj momčadi. Susretu je prethodila minuta šutnje za pokojnog predsjednika Varteksa Anđelka Herjavca.

A jedna akcija u 13. minuti, gdje je obrana Varaždinaca propustila na vrijeme raščistiti situaciju pred svojim golom, na kraju je rezultirala autogolom Šimeka, za vodstvo gostiju iz Engleske.

Na drugoj strani je odlično zaprijetio Šafarić u 17. minuti, nakon odlične prizmene lopte Vugrinca iz slobodnog udarca, ali je Coyne bio na mjestu.

Odlična kombinacija gostiju iz Engleske, u 29. minuti, kada nakon prodora po desnoj strani prolazi Hoyte, ubacuje u sredinu, a na pravom mjestu Leroy Lita, za 0:2.

Na drugoj strani domaćin u odličnoj akciji, Šafarić nabacuje iz sredine dubinsku loptu do Vugrinca, koji pokušava prevariti vratara, ali pritom pada te sudac pokazuje na bijelu točku. Kapetan Vugrinec precizan je za smanjenje rezultata.

Do odmora se rezultat nije mijenjao, a u nastavku su "krojači" uspjeli poravnati omjer. Bila je to lijepa akcija, gdje je izvana odlično pucao Sačer, a lopte se od stative odbila do Trojaka, koji preciznim udarcem "posprema" za 2:2.

Dvostruko uzbuđenje gledatelji su vidjeli u 78. minuti. Prvo za domaće odlično prodire Golubar, puca ljevicom, ali odličan udarac odlazi nekoliko centimetara previsoko. Na drugoj strani dubinskom loptom je izigrana obrana Varaždinaca, a Bates lijepo prebacuje Mrmića za 2:3.

Mogli su "krojači" i poravnati omjer, samo nekoliko minuta kasnije, ali vratar gostiju zaustavlja njegov udarac.

Do kraja utakmice, ostalo je 2:3, a gledatelji su uglavnom zadovoljni napustili travnjak. Djeluje to ipak optimistično, uoči uzvrata kvalifikacija Europske lige u četvrtak te početka sezone protiv Lokomotive u nedjelju.

Izjave trenera:

Samir Toplak, trener Varaždina: Bila je ovo odlična pripremna utakmica, čast nam je da smo mogli igrati protiv ovakve slavne ekipe. Na kraju pet golova. Vidjelo se da još uvijek imamo određenih problema u igri, naročito u zadnjoj liniji, jer smo ponovno primili gol i praktički prve opasne akcije, nakon čega je teško igrati.

Tony Mowbray, trener Middlesbrougha: Hvala domaćinu na odličnoj utakmici. Iako je bila pripremna, bila je vrlo kompetitivna, što nam treba. Uvijek je zanimljivo, kada igrate protiv drugačijeg sustava igre. Varaždin je odlična ekipa, zadao nam je mnogo problema, a želim im puno sreće u europskim natjecanjima, da prođu dalje i nastave svoj europski put.

Varazdin - Middlesbrough (1:2)

Varaždin. Stadion Varteksa. Gledatelja: 2000. Suci: Slunjski, Premužaj, Kapeš (svi Varaždin).

Strijelci: 0:1 Šimek (13-ag), 0:2 Lita (29), 1:2 Vugrinec (32), 2:2 Trojak (53), 2:3 Bates (78)

Varaždin (4-2-3-1): Krklec (od 46. Mrmić) – Tkalčić (od 46. Antolić), Conjar (od 46. Lončar), Sušac (46. Gluhak), Šimek (od 46. Kaniški) – Šafarić (od 68. Kukec), Brlečić (od 46. Grgec) – Glavica (od 46. Trojak), Glavina (od 33. Cerovečki, od 68 Pajač), Aganović – Vugrinec (od 46. Sačer). Trener: Samir Toplak.

Middlesbrough (4-4-2): Coyne – Hoyte, Bates, McManus, Grounds – Franks, Bailey, Williams, Kink - Mcdonald, Lita. (još su igrali: McMahon, Smalwood, Reach, Bennett, Williams, Malauri, Miller, Main). Trener: Tony Mowbray.



Komentari