Varaždinski nogometaši tijesno slavili protiv Podravine

Objavljeno: 06.09.2011. 18:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Nakon prošlotjedne utakmice u Nedeljancu, Tomica Kocijan debitirao je i pred varaždinskim gledateljstvom. U srazu dvije najkvalitetnije ekipe u Varaždinskoj županiji, NK Varaždin tijesno je pobijedio Podravinu, rezultatom 2:1, a pobjedu je spasio Mrmić, obranivši kazneni udarac pet minuta prije kraja...

Gosti iz Ludbrega neugodno su iznenadili Varaždince na samom otvaranju susreta, kada je jedan centaršut s lijeve strane, u skoku glavom dobro zahvatio Sabol i loptu sproveo u mrežu.

Igrali su Kocijanovi dečki u prilično „šarenom“ sastavu, od prve minute su šanse dobili i nova pojačanja, Barišić i Tokić, ali domaćin je teško dolazio do pravih prigoda pored razigrane i uigrane Podravine, lanjskog prvaka 3. HNL. Tek u 39. minuti, kapetan na ovom susretu, Josip Golubar, odlično prolazi u kazneni prostor, te izjednačava rezultat.

Odmah na početku nastavka idealna prigoda za Tokića, nakon dodavanja Sačera, ali novi igrač nije se upisao u strijelce. Nedugo potom u dva navrata pokušava Sačer, no ni on je uspijeva dovesti u prednost prvoligaša nad trećeligašem.

Domaći su konačno stigli u vodstvo u 69. minuti, nakon što je prvo pokušao Cerovečki pokušao, Jambres obranio, a loptu kasnije prihvatio Tokić i „poentirao“.

I taman kad se činilo da će utakmica završiti, minimalnom pobjedom, kazneni udarac nakon prekršaka Katanca nad Namjesnikom. Loptu je na bijelu točku namjestio Valjak, ali Mrmić brani njegov udarac.

Unatoč pobjedi, i na ovom susretu se vidjelo da je pred varaždinskim nogometašima podosta posla. Nove igrače zasad je teško procijeniti, a u subotu je na rasporedu iznimno važna utakmica. Split je veliki favorit, ali bit će iznimno teško doći do prve prvenstvene pobjede. Kako je i istaknuo Kocijan, jedan bod ne znači previše.


Varaždin – Podravina 2:1 (1:1)

Strijelci: 0:1 Sabol (7), 1:1 Golubar (39), 2:1 Tokić (69)

Varaždin – Dreven, Šimek, Barišić, Gluhak, Rašić, Grgec, Komljenović, Sačer, Glavina, Golubar, Tokić (još su igrali: Mrmić, Kukec, Conjar, Antolić, Kaniški, Katanec, De Souza, Lončar, Cerovečki). Trener: Tomica Kocijan.

Podravina – Jambres, Vrućina, Sabol, Milas, Vuković, Fast, Jambrušić, Valjak, Vađunec, Sušec, Kosir (još su igrali: Bendelja, Taranden, Šegović, De Oliveira, Namjesnik, Pokos). Trener: Slobodan Sudec.

Komentari