NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

NK Varaždin predstavio pet pojačanja koja bi trebala garantirati ostanak u 1. HNL

Objavljeno: 16.07.2019. 14:15

Zadnja izmjena: 16.07.2019. 15:14

Tomisalv Turčin, Neven Đurasek, Vitali Lisakovich, Goran Jozinović i Jamal Bajandouh predstavljeni su u klupskim prostorijama kao pojačanja NK Varaždin koja bi trebala garantirati ostanak u 1. HNL.

Predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek rekao je da su to pojačanja koja će vratiti nogomet u Varaždin. - Oni su tu da osiguraju Varaždinu ostanak u 1. HNL te da budemo stabilni prvoligaš. Kasnije se namjeravamo  uključiti i u borbu za Europu, kako je to nekada i bilo u Varaždinu. Što se tiče pojačanja bilo je teško za odabrati ali moram reći da ovo još nije sve i dalje radimo na osnaživanju momčadi, najavio je predsjednik Cvek.

Trener Varaždinaca Borimir Perković zadovoljan je s pojačanjima. - Zadovoljan sam s novim igračima u našoj svlačionici, mislim da ćemo imati koristi od njih. Pomoći će nam u smislu igre i njezine kvalitete. Sada će igra Varaždina sigurno biti na višem nivou. Drago mi je da smo dobili igrače za koje smatram da će nam biti pojačanja, naglasio je Perković.

Tomislav Turčin (22) - došao na posudbu iz Rijeke, igra i lijevo i desno krilo te sve pozicije prema naprijed. - Uvjeren sam da će ovo biti dobra priča, s trenerom sam razgovarao i on je također uvjeren da ću ovdje napredovati kao igrač. Treba samo misliti na sljedeću utakmicu i igrati bod po bod i na kraju će, vjerujem sve biti prema planu, najavio je Turčin.

Neven Đurasek (20) - rodom iz Stažnjevca, a za NK Varaždin igrao je u mlađim kategorijama. Zatim, 2015. godine odlazi u Dinamo gdje je igrao za drugu momčad, a nakon toga i za Lokomotivu. Igra na poziciji zadnjeg veznog. - Treber Bjelica mi je preporučio da si pronađem klub u kojem mogu igrati i napredovati i mislim da je Varaždin odlična sredina za mene. Jako mi je drago što sam se vratio i vjerujem u ovu pozitivnu priču NK Varaždin. Šteta što se ranije nisam priključio ekipi za vrijeme priprema ali sigurna sam da će ovdje  idalje sve biti pozitivna priča, dodao je Đurasek.

Goran Jozinović (28) - rodom iz Zenice, a nogomenu karijeru mu je okarakteriziralo vrijeme provedeno u splitskom Hajduku, gdje je igrao od juniora do  seniora. Za prvu ekipu skupio je 117 nastupa, a za sezonu 2012./2013. od Torcide je dobio priznanje “Hajdučko srce”. Poslije je igrao u Luganu a posljednja sportska adresa mu je bila švicarskog drugoligaša Schaffhausena. Igra na poziciji lijevi bek, lijevi bočni. - Drago mi je da sam se vratio u HNL, a posebno mi se sviđa ovaj projekt NK Varaždin. Mislim da tu mogu pomoći. Neće biti lako u prvoj sezoni u 1. HNL ali sugiran sam da ćemo uspjeti, dodao je Jozinović.

Vitali Lisakovich (21) - rođen je u Minsku i igra na poziciji špice i polušpice. Nogometnu karijeru započeo je u bjeloriskom Soligorsku. U Hrvatskoj je već igrao za Dinamo II, a početkom ove godine je igrao i u Prvoj HNL za NK Rudeš, gdje je u 14 nastupa postigao četiri gola. - Želim se što prije uklopiti u ekipu i drago mi je što sam postao dio NK Varaždin, naglasio je Lisakovich.

Jamal Bajandouh (26) -  iz Saudijske Arabije, igra na poziciji zadnjeg veznog, a do sada je bio igrač prvoligaša iz Saudijske Arabije Al-Ittihada. - Ispunila mi se velika želja da igram u Europi i siguran sam da ću pomoći Varaždinu da ostvari svoje ciljeve. Odlično sam primljen u klubu, mogu reći samo sve najbolje. 

 

Komentari