Ništa od promjene - o imenu kluba nakon privatizacije

Objavljeno: 07.06.2011. 22:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: arhiva.evarazdin.hr

NK Varaždin ipak još neće postati NK Varteks, odlučio je to Izvršni odbor varaždinskog prvoligaša na sjednici Izvršnog odbora održanoj u utorak navečer...

Kuloari su o tome nagađali, da bi se povratak starog imena čak i mogao dogoditi, barem u odluci Izvršnog odbora, a Zlatko Horvat nije demantirao da je ime kluba bilo jedna od tema sastanka.

- Razgovarali smo o tome, vrlo intenzivno i ozbiljno, da budem potpuno otvoren. Moram reći da je promjena imena neraskidivo povezana uz privatizaciju kluba, koja nam je top prioritet u sljedećih nekoliko mjeseci. Smatramo da bi bilo neozbiljno mijenjati ime, a onda to učiniti još jednom, ako novi vlasnik bude ponudio nekakvo sponzorsko ime. Ukoliko će ljudi koji će kupovati dionice, ako u skupštini dioničara bude prevladalo mišljenje za to da se klub zove Varteks, nemamo ništa protiv- istaknuo je Horvat.

O promjeni imena, tako će najranije biti riječi tek za nekoliko mjeseci, kada je najavljen najraniji završetak privatizacije.

Naglasio je i da je svega tri tjedna do prve europske utakmice, stoga nema vremena sazivati ad-hoc skupštinu kluba, raditi sve promjene imena još jednom.


Horvat: Privatizaciju ćemo završiti za dva mjeseca

Najviše se raspravljalo o financijama kluba, odnosno privatizaciji, koju klub vidi, logično, kao jedino rješenje i izlaz iz situacije.

- Najveći naglasak stavljamo na privatizaciju, i to vrlo veliki. To nam mora biti baza za daljnji rad i funkcioniranje kluba. Drugi naglasak je na zaključivanje 2010. godine, na rješavanje dugova - tvrdi Horvat.

Vezano uz privatizaciju, zanimalo nas je kada, gdje i kako će biti provedena.

- S tim počinjemo praktički odmah, papiri su već pripremljeni i očekujem da ćemo završiti najzačajniji posao za dva mjeseca – kazao je Horvat.

Što se tiče planiranog iznosa, najveći prioritet je prvo sanirati dugovanja prema poreznoj upravi, koja iznose preko 6 milijuna kuna. Njih bi trebao preuzeti grad Varaždin, kao jedinica lokalne samouprave, a zavisno od toga, formirao bi se i vlasnički udio.

- Time bi grad vjerojatno stekao većinski paket dionica, možda i 51%, a ostatak bi bio na prodaju do punih 100%. Naravno, privatizacija zavisi najviše od toga kako će teći prodaja dionica – ističe Horvat te dodaje da će privatizaciju pratiti i marketinška kampanja te da su pri kraju razgovori s jednom renomiranom marketinškom agencijom koja bi klub u tome trebala pratiti.


Igranje u Europi nije upitno

Razgovaralo se i o rezultatima, a kako je istaknuo Horvat, oni ipak nisu na zadovoljavajućem nivou, iako je kup „izvukao“ sezonu. Kako ističe predsjednik kluba, ovih dana održan je i sastanak na kojem su trener, sportski direktor, direktor i on riješili neke „eventualne nesporazume“ i razmimoilaženja u komunikaciji u ocjeni uspješnosti sezone.

Horvat je kratko komentirao i eventualno neigranje NK Varaždina u Europi, a tvrdi da nisu pokušali ništa „zataškati“.

- Mi smo dopis iz Uefe dobili u srijedu, pogriješili smo možda što to nismo odmah obznanili. Nema govora o našem neigranju u Europi. Mi smo normalno u ždrijebu, traženo je od nas dodatno objašnjenje, gdje smo mi rekli da ti igrači koji su tek optuženi i gdje je postupak u tijeku, od kraja lipnja 2010. godine nisu naši članovi. Mi ni na koji način kao klub nismo u ničemu takvome sudjelovali  i siguran sam da neće biti problema – zaključio je Horvat.


Horvat: Osnivanje novog NK Varteksa je nedorečen pokušaj

Predsjednik NK Varaždina, komentirao je i osnivanje novog NK Varteksa, od strane navijača i ostalih koji se ne slažu s imenom, politkom i smjerom u kojem varaždinski prvoligaš trenutno ide.

- To je jedan ambiciozan pokušaj. Ne možemo se nas nekoliko desetaka naći i nazvati klub primjerice Vindija ili Zagorje Tehnobeton. Smatram da se radi o nedorečenoj namjeri. U ovom trenutku, koliko ja znam, ne postoji nikakav NK Varteks. Mislim da bi to nešto trebalo pitati i tvrtku Varteks, a koliko znam, Upravu tvrtke nitko nije kontaktirao – istaknuo je Horvat.



Komentari