Tomica Kocijan novi trener varaždinskog prvoligaša?

Objavljeno: 29.08.2011. 16:26

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Facebook

Nakon što se gradom „brzinom munje“ proširila vijest o odlasku Samira Toplaka s trenerske pozicije u varaždinskom prvoligašu, vrlo brzo kuloari su nam ponudili i „sigurnog“ kandidata za novog trenera – Tomicu Kocijana...

>> Tomica Kocijan imenovan trenerom NK Varaždina

>> Samir Toplak više nije trener Varaždina

Jedan od igračkih legendi Varteksa, koji je najkvalitetniji nogomet igrao u poznim igračkim godinama, nastupajući i za austrijsku A reprezentaciju, nije nam mogao potvrditi kuloarska nagađanja.

- Zasad ne mogu komentirati, jer još nije bilo službenih kontakata – diplomatski je kazao Kocijan.

Kada smo ga pitali za „neslužbene kontakte“, samo se zagonetno nasmijao.

Iskustva mu ne nedostaje, kao igrač je napravio vrhunsku karijeru, najzapaženije igrajući u Austriji za Steyr, Salzburg i Sturm, gdje je dogurao i do dresa A reprezentativca Austrije. Posljednjih godina radio je i kao trener u Flavia Solvi u Leibnitzu.

Nikad nije zaboravio svoje korijene pa igra uredno za veterane i legende Varteksa, kao i za malonogometni klub Fotex te veterane Nedeljanca. Upravo zato, trenerska klupa varaždinskog prvoligaša, unatoč problemima, bila bi mu poseban izazov.

- Da me pozovu, odnosno kada me pozovu, sigurno da bi mi bio veliki izazov, jer Varteks je uvijek bio moj klub. Jednako tako, svjestan sam problema, i težine zadatka, ali o svemu više ako dođe do kontakta - ističe Kocijan.

Kocijan je i prije nekoliko godina pretendirato na poziciju sportskog direktora, ali na kraju je odabran upravo Toplak. Sva događanja oko kluba, prokomentirao nam je i predsjednik Zlatko Horvat.

- Ima nekoliko kandidata za klupu, a mogu potvrditi da je među njima i Tomica Kocijan. Sutra navečer je sjednica Izvršnog odbora na kojoj ćemo odabrati novog trenera. Postoji mogućnost da to bude i neka osoba iz kluba, koja će premostiti vrijeme do trajnijeg rješenja -ističe Horvat.

Po svemu sudeći, uz financije i organizaciju, trenersko pitanje bit će dodatna "žarišna točka" na Izvršnom odboru kluba u utorak navečer.

Komentari