Seniorska ekipa NK Varteks sutra počinje s pripremama za proljetni dio sezone u 3.HNL Sjever.

Ekipa je ostala na okupu, a trener Varteksa Želimir Orehovec iznio je planove i viđenje priprema, ali i dovođenju pojačanja ima jasno mišljenje.

- Još uvijek čekamo finalizaciju umjetne trave, tako da ćemo na terenu s pravom travom odraditi par prvih treninga. Iz kluba nije otišao nitko, a nismo nikog niti doveli. Iskreno, niti ne gledamo u tom smjeru. Dobra ekipa je na okupu te ću iz juniorske ekipe na pripremama priključiti tri mlada igrača – Mihalića, Šemigu i Šimeka. Oni će pojačati konkurenciju i to nam je cilj, da uvodimo mlade i njih razvijamo. Dovest ćemo nekoga samo ako vidimo da nam može biti pojačanje i ako se uklopi u naše financijske standarde prije svega, kaže Orehovec.

Raspored prijateljskih utakmica

Pred Varteksom je i sedam pripremnih utakmica. Dogovorene su utakmice protiv Nedelišća, Jalžabeta, Nafte (Lendava), Brežica, Jaruna, Dugog Sela i Rogaške.

- Sedam pripremnih, odnosno prijateljskih utakmica je pred nama. Prvi dio smo osmislili da su protivnici, nazovimo to tako, nešto lakši. Onda imamo slovenske drugoligaše i hrvatske trećeligaše. Generalka je s Rogaškom. Sve provjere su dosta jake i kroz njih želim iskristalizirati momčad te da se kroz igru dignemo na još jedan viši nivo. Mi još nismo osigurali ligu 6 i to nam je krajnji cilj. Vjerujem da ćemo biti još kvalitetniji nego na jesen, smatra Orehovec.

Povratak ozlijeđenih

Dodatna pojačanja vidi u dosadašnjim igračima koji su bili ozlijeđeni. Oni će zasigurno podići ekipu na još višu razinu.. 

- Nama se sada vraćaju od ozljeda oporavljeni Nježić, Vuković i Masten. Svi jedva čekaju da počnu pripreme. Ljetna pojačanja poput Malenovića i Skolibera sjajno su se adaptirala i oni sada mogu biti još samo bolji, istaknuo je Orehovec.

Proljetni dio prvenstva u 3.HNL Sjever NK Varteks nastavlja u subotu, 29. veljače, a igra u gostima kod Papuka iz Orahovice.

Komentari

17.01.2020. 21:24h Zadnja izmjena: 17.01.2020. 21:26