puno posjetitelja

NOĆ MUZEJA Ludbrežani se upoznali sa svojim poznatim i znakovitim sugrađanima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.02.2019. 12:41

Zadnja izmjena: 04.02.2019. 12:49

U sklopi Noći muzeja  Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” organizirao je u prostoru dvorca Batthyany biografsku izložbu iz ostavštine Marije Winter na temu života znakovitih Ludbrežana. Kroz izložbu je prikazan život 26-oro Ludbrežana koji su svojim radom postavili temelje za daljnji razvoj modernog grada.

Kako je pojasnio Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak”.pokušao se stvoriti novi koncept muzeja, po uzoru na one u svijetu, a to su virtualni koncepti. Dva krivca za izložbu su Jelena Koprek, arheologinja i Miroslav Vađunec, stručni suradnik za izdavaštvo i kulturu. Zahvaljujući njima cjelokupna ostavština Marije Winter sada se nalazi u digitalnom obliku. - Naravno da je u tom slučaju lakše pretraživati nego kad uzmete kutiju s fotografijama. Tako se došlo do tih 23 Ludbrežana te još 3 koja su prikazana na drugačiji način – pojasnio je Dijanošić.

–Posebno mi je drago da se uključila i Osnovna škola Ludbreg, mali kustosi iz petog razreda, a i učenici produženog boravka koji su rekonstruirali Fizirov autobus. Centar za kulturu ovime nas je podsjetio da živimo u najljepšem gradu, da su ovdje živjeli najhrabriji i najvrjedniji ljudi i da ne treba gledati preko vode ili u susjedno dvorište već ovdje pronaći sve što nam treba – rekao je na otvorenju gradonačelnik Dubravko Bilić.

Centar za kulturu i informiranje Dragutin Novak” ovom je izložbom spojio ono naizgled nespojivo – prošlost i budućnost. Nemjerljiv je u tome doprinos Osnovne škole Ludbreg jer upravo će ovi mladi naraštaji prenositi znanje o Ludbregu dalje. Ako ste kojim slučajem propustili Noć muzeja, priliku da vidite izložbu imate do kraja ovog tjedna, odnosno 8. veljače prema sljedećem rasporedu: pon, sri, pet (11-13h), uto i čet (17-19h)

Komentari