GRAD LUDBREG

Nordijskim hodanjem započet će ludbreški Welcome Spring festival

Objavljeno: 04.03.2021. 18:23

Zadnja izmjena: 04.03.2021. 18:23

Ludbreg - Centar svijeta, ovog će mjeseca postati i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući novom i zanimljivom festivalu nazvanom Welcome Spring osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju.

Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

Festival će započeti u nedjelju, 7. ožujka nordijskim hodanjem u dužini staze od 10 km. Staza vodi od Ludbrega prema Vinogradima Ludbreškim kroz uglavnom šumske puteve. Ovo festivalsko događanje organizira udruga “Narcisa” Ludbreg koja nordijsko hodanje promovira u sklopu svojih redovitih aktivnosti.

- Udruga Žene u bori protiv raka dojke ‘Narcisa’ od svojih početaka usmjerena je na prevenciju te bolesti i uvijek smo napominjali kako je u tome važna fizička aktivnost, kako za mentalno tako i za fizičko zdravlje. Kod nordijskog hodanja je plus što se sudionici mogu uključiti bez obzira na dob, i mladi i stariji. Naravno, tempo hodanja i trasu mogu prilagoditi svojim mogućnostima. Dodatan plus je i to što su starije osobe stabilnije sa štapovima za nordijsko hodanje, koji su ujedno i jedino ulaganje. – poručuje Gordana Loparić, predsjednica udruge ‘Narcisa’.

Start će biti u 14:30 sati na Otoku mladosti

 

Komentari