GIMNASTIČKI KLUB VINDIJA

Nova generacija Vindijinih gimnastičara briljirala u Lučkom

Objavljeno: 23.10.2019. 12:35

Zadnja izmjena: 23.10.2019. 12:46

Mladi članovi GK Vindija nastupili su na trećem kolu kupa Hrvatske, koje je održano u SC Lučko, u organizaciji ZTD Hrvatski sokol Zagreb.
Nastupilo je tristotinjak gimnastičara i gimnastičarki, dok je iz redova Vindije nastupilo deset najboljih varaždinskih novih nada, pod vodstvom trenera Matije Vugrinca, a u sudačkoj ulozi na natjecanju je bio i Vinko Kirinić.

Karlo Gradiček, po treći je puta pobijedio s velikom prednošću, s više od dva boda u višeboju, pa se zasluženo okitio zlatnom medaljom, dok je njegov klupski kolega Vinko Viljevac isto tako odlično odradio višeboj i osvojio srebro.
U istoj kategoriji, nastupio je Vedran Pintarić, kojemu je brončana medalja promakla za 0,25 boda, radi sitnih nedostataka u izvedbi na karikama. Fran Cmrečak, ujedno i najmlađi u Vindijinoj ekipi, ali i na cijelom natjecanju, zauzeo je sedmu poziciju, što je odličan rezultat. Ekipno svi zajedno su osvojili zlatni pehar i plasman se na završno natjecanje državnog prvenstva koje će se održati 22. studenoga u Atonu.
U kategoriji mlađih kadeta , nastupili su u pojedinačnom plasmanu, Jura Čorko i Luka Đurak koji su svojom izvedbom pokazali veliki napredak, te su u jakoj konkurenciji zauzeli deveto, odnosno deseto mjesto u višeboju.
U kategoriji kadeta nastupila je ekipa u sastavu Luka Lešćak, Marko Zrnić, Andro Košić i Oskar Fundak, a koja je osvojila visoko treće mjesto i pehar brončanog sjaja. U pojedinačnom sastavu Luka Lešćak osvojio odlično treće mjesto, prvo mjesto na preskoku, dok je Marko Zrnić osvojio drugo mjesto na preskoku, te prvo mjesto na karikama. Oskar Fundak u vježbi na preči osvojio je peto mjesto, dok je Andro Košić osvojio šesto mjesto na preči.

Ovime GK Vindija ulazi u završni dio sezone, te slijede pripreme za državno prvenstvo. U klubu imaj uvelika očekivanja od ove nadarene generacije, te slijede pripreme za nadoilazeću sezonu u kojoj dječaci kreću u vrhunski FIG program.

Komentari